FOTO ⟩ Oficiāli: Krievijas vēstniecība atrodas Ukrainas neatkarības ielā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Staķis/Twitter

Par spīti Krievijas vēstniecības iebildumiem, Rīgas dome (RD) sadarbībā ar Ārlietu ministriju nomainījusi plāksnīti ar jauno ielas nosaukumu, piektdien mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņojis Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP). 

Viņš arī uzsvēra, ka "Krievijas vēstniecība ignorēja prasību nomainīt plāksni, kas vēstī par ielas jauno nosaukumu, slēpjoties aiz konvencijas."

"Krievijas vēstniecība atrodas uz Ukrainas neatkarības ielas!" norādījis Staķis. 

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldībai nav izdevies piespiest Krievijas vēstniecību nomainīt ielas nosaukuma plāksnīti uz vēstniecības ēkas

Pašvaldība skaidroja, ka  tā esot izgatavojusi atbilstošas ielas nosaukuma plāksnes un nodevusi tās Ārlietu ministrijas konsulārajam departamentam, kas var lūgt Krievijas vēstniecībai tās izvietot.

Pašvaldība nevarot sodīt vēstniecību par ielas nosaukuma plākšņu neizvietošanu pie vēstniecību ēkas, to neļaujot Vīnes konvencija par diplomātiskajiem sakariem.

Rīgas dome esot informējusi Ārlietu ministriju par to, ka ielas nosaukuma plāksnes pie Krievijas vēstniecības nav nomainītas noteiktajā trīs mēnešu termiņā kopš lēmuma pieņemšanas.

 Rīgas dome nolēma mainīt minētās ielas posma nosaukumu, paredzot, ka tas uz ēkas jānomaina trīs mēnešu laikā.

Lēmums par nosaukuma maiņu trijām adresēm, kam tās mainījās, tostarp arī Krievijas vēstniecībai, tika nosūtīts pa pastu.

Citiem ēku īpašniekiem par ielu nosaukuma plākšņu neizvietošanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu no 10 līdz 150 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu