FOTO ⟩ Latvijas un Zviedrijas Ministru prezidentu tikšanās Ministru kabinetā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Šodien Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) tiksies ar Zviedrijas, Lielbritānijas, Norvēģijas un Islandes valdību premjerministriem.

Divpusējās tikšanās ar Zviedrijas premjerministru Ulfu Kristersonu, Lielbritānijas premjerministru Riši Sunaku, Islandes premjerministri Katrīnu Jakobsdotiru un Norvēģijas premjerministru Jūnassu Gāru Stēri norisināsies trešās Apvienoto reaģēšanas spēku valstu un valdību vadītāju sanāksmes ietvaros.

Ar Zviedrijas premjerministru plānots pārrunās abu valstu divpusējās attiecības un iespējas tās paplašināt enerģētikā, militārajā industrijā un citos ekonomikas sektoros, informēja Valsts kancelejas (VK) pārstāve Ineta Magone. Zviedrija 1. janvārī pārņems Eiropas Savienības Padomes prezidentūru, tādēļ pārrunāti tiks arī ES aktuālie jautājumi.

Tāpat politiķi pārrunās Zviedrijas iestāšanos NATO, kas paver virkni jaunu iespēju sadarbībai drošības politikas jomā, norādīja Magone. Tiks spriests arī par to, kā turpināt palīdzēt Ukrainai.

Apvienoto reaģēšanas spēku valstu un valdību vadītāju sanāksmē plānots pārrunāt Krievijas agresīvo karu Ukrainā un no tā izrietošās izmaiņas drošības situācijā Ziemeļatlantijas, Baltijas jūras un Arktikas reģionos, īpaši pievēršoties sanāksmes biedru sadarbībai tālākās palīdzības sniegšanā Ukrainai tās cīņā pret agresoru un pasākumiem reģionālās drošības vides uzlabošanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu