Krievija plāno paaugstināt nodokļus krieviem, kuri pēc iebrukuma Ukrainā pametuši valsti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: edchechine/Shutterstock

Krievijas Valsts Domes spīkers Vjačeslavs Volodins sacījis, ka deputāti gatavo grozījumus, kas paaugstinās nodokļu likmi Krievijas pilsoņiem, kuri pametuši valsti pēc pilna mēroga Krievijas iebrukuma Ukrainā, vēsta medijs "Meduza".

Viņš to paziņojis savā "Telegram" kanālā.

"Līdz šim aizbraukušie ne tikai strādā Krievijas uzņēmumos attālināti, bet arī bauda visas priekšrocības, ko tas viņiem sniedz saskaņā ar mūsu valsts likumdošanu.

Ir pareizi atcelt priekšrocības tiem, kas atstājuši Krievijas Federāciju, un ieviest viņiem paaugstinātu nodokļu likmi," viņš vēstīja.

Krievijas Valsts Domes spīkers Vjačeslavs Volodins 28. Septembrī plenārsēdē paziņoja, ka tie Krievijas pilsoņi, kas pamet valsti pēc izsludinātās mobilizācijas, ir "patērētāji un valsts nodevēji".

"Varbūt pat labāk, ja viņi dodas prom? Kāpēc viņi ir šeit? Situācijā, kad valsts saskaras ar izaicinājumiem?" sprieda Valsts Domes spīkers.

Volodins arī apgalvoja, ka uz Krievijas robežas ar Gruziju krievi ir spiesti parakstīt dokumentu, kurā tiek likts atzīt, ka Krievija ir okupējusi daļu no Gruzijas teritorijas.

Pēc Volodina domām, šāda dokumenta parakstītāji "vairākkārt pastrādājuši noziegumu pret savu valsti, tautu", un, ja viņi nolems atgriezties Krievijā, viņi tiks sodīti.

Krievijas Valsts Domes spīkers arī sacīja, ka valsts varas iestādes veido sarakstus ar "visiem tiem, kas šobrīd ir ceļā prom no valsts".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu