Dienvidkorejas armija atvainojas, ka nav notriekusi Ziemeļkorejas dronus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Dienvidkorejas armija otrdien atvainojās, ka nav notriekusi piecus Ziemeļkorejas dronus, kas pirmdien bija ielidojuši Dienvidkorejas gaisa telpā.

Dienvidkoreja raidīja brīdinājuma šāvienus, iesaistīja reaktīvos iznīcinātājus un triecienhelikopterus centienos notriekt dronus. Viens no tiem pat pielidoja tuvu galvaspilsētai Seulai.

"Vakar pieci ienaidnieka droni iebruka Dienvidkorejas gaisa telpā, un mūsu armija tos pamanīja un tiem sekoja, bet mēs atvainojamies, ka nespējām tos notriekt," paziņojumā apliecināja Apvienotā štābu priekšnieku komiteja.

Visi droni, kā noprotams, atgriezās Ziemeļkorejā, neraugoties uz piecas stundas ilgušo operāciju, kas tika izvērsta, lai tos notriektu.

Dienvidkorejas armija spēj stāties pretī "trieciendroniem, kas rada reālus draudus", tomēr armijas spējām pamanīt un notriekt nelielos spiegošanas dronus ir zināmi ierobežojumi, skaidroja komiteja.

"Rezultātā armijas gatavības trūkums sabiedrībā izraisīja lielas bažas."

Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols valdības sēdē otrdien atzina, ka armijas gatavībā ir trūkumi.

Juns izdevis rīkojumu paātrināt dronu vienības izveidi, kam būtu jāveic svarīgāko Ziemeļkorejas militāro objektu novērošanas operācijas.

Ziemeļkorejas dronu ielidošana ir pirmais šāds gadījums vairāku gadu garumā, turklāt tas noticis laikā, kad Phenjana jau tā palielinājusi spriedzi pussalā ar bezprecedenta vēriena bruņojuma izmēģinājumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu