Krievu okupanti izšāvusi raķetes uz Ukrainu. Visā valstī izsludināta gaisa trauksme

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievija ceturtdienas rītā izšāvusi raķetes uz Ukrainu un visā valstī izsludināta gaisa trauksme.

Kijivā dzirdami sprādzieni un Kijivas pilsētas kara administrācija ziņo, ka galvaspilsētā strādā pretgaisa aizsardzība. Kijivā Darnicjas rajonā notriektas raķetes atlūzas trāpījušas divām privātmājām un novietotai automašīnai. Tāpat nodarīti postījumi rūpniecības uzņēmumam Holosijevskas rajonā un bērnu laukumam Pečeru rajonā.

Harkivā trāpījušas vairākas Krievijas raķetes un vietējās militārpersonas ziņo, ka Krievija izšāvusi četras zenītraķetes S-300. Pilsētā apturēta metro kustība.

Odesas apgabalā notriektas spārnotās raķetes atlūzas trāpījušas dzīvojamai mājai.

Par pretgaisa aizsardzības sistēmas darbību ziņo Kijivas, Poltavas, Žitomiras, Mikolajivas, Odesas un Ļvivas apgabalu amatpersonas.

Mikolajivas apgabala kara administrācijas vadītājs Vitālijs Kims paziņojis, ka Krievija pacēlusi gaisā 13 bumbvedējus un izvedusi Melnajā jūrā divus kuģus. Kims paziņojis, ka notriektas piecas raķetes, no tām trīs virs jūras.

Operatīvā pavēlniecība "Ziemeļi" ziņo, ka virs Sumu apgabala notriektas divas Krievijas raķetes.

Tikmēr Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs savā "Facebook" lapā raksta, ka Krievija plāno ceturtdien izšaut uz Ukrainu 100 raķetes vairākos viļņos.

Savukārt Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska padomnieks Mihailo Podoļaks tviterī raksta, ka Krievija uz Ukrainu izšāvusi vairāk nekā 120 raķešu.

Ukrainas gaisa spēku pavēlniecība ziņo, ka Krievija uzbrūk Ukrainai no dažādiem virzieniem ar spārnotajām raķetēm, tās šaujot no stratēģiskās aviācijas lidmašīnām un kuģiem. Tāpat novērota Krievijas taktiskās aviācijas augsta aktivitāte.

Sumu, Odesas un Dņipropetrovskas apgabalos raķešu triecienu draudu dēļ atslēgta elektrības padeve, lai izvairītos no bojājumiem, ja krieviem izdosies trāpīt energoobjektiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu