Ogrē cēlies ūdens līmenis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ogres upē iet ledus.
Ogres upē iet ledus. Foto: "Apollo.lv" aculiecinieks

Sestdien ledus sablīvējums izraisījis ūdens līmeņa kāpumu Ogres upē pie Ogres pilsētas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ūdens līmenis Ogres novērojumu stacijā paaugstinājās no 0,9 metriem sestdienas rītā līdz 1,7 metriem četros pēcpusdienā, bet nākamajā stundā ūdens līmenis pazeminājās par pieciem centimetriem.

Upes palienes Ogres pilsētā sāk applūst, ūdens līmenim pārsniedzot divu metru atzīmi.

Savukārt Lielpeču novērojumu stacijā, kas atrodas augšpus Ogres pilsētas un lejpus Ogresgala, ūdens līmenis turpina pakāpeniski pazemināties. Kopš nedēļas vidus ūdens atkāpies par vairāk nekā metru.

Potenciāli bīstama situācija saglabājas Pļaviņu ūdenskrātuvē un augšpus tās, kur ledus sablīvējumu papildina jauni vižņi. Iespējams straujš ūdens līmeņa kāpums un plašu teritoriju applūšana, tādēļ pie Daugavas Aizkraukles novadā un Jēkabpils novadā izsludināts oranžās pakāpes brīdinājums.

Pārējā valstī joprojām spēkā dzeltenais brīdinājums par augstu ūdens līmeni upēs.

Jau ziņots, ka lielākajā daļā upju ūdens līmenis krītas, daudzviet - strauji. Lielajā Juglā pie Zaķumuižas ūdens līmenis kopš ceturtdienas pazeminājies par diviem metriem.

Laika prognozes liecina, ka svētdien Kurzemē un nākamnedēļ arī pārējā valstī gaisa temperatūra pakāpsies līdz nullei un nedaudz augstāk, palaikam līs un snigs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu