Lidmašīnā stjuarti sasveicinās ar rokām aiz muguras? Tajā brīdī viņi veic svarīgu uzdevumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Vai esat kādreiz ievērojuši, ka, iekāpjot lidmašīnā, stjuarte sveicina ar rokām aiz muguras? Portāls "15min" skaidro, kāpēc daudzās aviosabiedrībās tā dara.

Roku turēšana aiz muguras nav tikai kultūras vai higiēnas jautājums. Stjuartiem ir svarīgs uzdevums, ko daudzi pasažieri pat nepamana.

Ja pievērsīsiet uzmanību, pamanīsiet, ka dažu aviokompāniju stjuarti, sasveicinoties un atvadoties no pasažieriem, tur rokas aiz muguras.

Izrādās, ka viņiem ir īpašs kalkulators, kas ļauj viegli pārbaudīt, vai visi pasažieri ir iekāpuši lidmašīnā un vai visi ir izkāpuši no tās. Pasažierus skaita arī tad, kad visi ir apsēdušies, taču bieži vien tā ir otrā skaitīšana.

Foto: Shutterstock

Dažos gadījumos lidmašīnas stjuarti tādā veidā aprēķina aptuveno kopējo svaru, ar kādu lidmašīnai būs jālido. Dažkārt, īpaši mazākās lidmašīnās, ir iespējama kravas pārdale.

Kāpēc rokas un kalkulators tiek turēti aiz muguras? Lai gan tas atkarīgs no aviokompānijas un stjuarta, portāls "Tiphero.com" ziņo, ka vairumā gadījumu lidojuma apkalpe vienkārši nevēlas piesaistīt pārāk lielu uzmanību. Viņi vēlas, lai pasažieri pēc iespējas ātrāk iekāptu lidmašīnā, tāpēc izvairās no visa, kas varētu traucēt pasažierus un paildzināt šo procesu.

Foto: Shutterstock

Un vai jūs zinājāt, kam stjuarti vispirms pievērš uzmanību, kad pasažieris iekāpj lidmašīnā? Viņi nekavējoties meklē informāciju par klientu, sākot no potenciālajiem riskiem līdz potenciālajai palīdzībai, raksta "Tiphero.com".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu