VIDEO ⟩ Sicīlijā arestēts Itālijā meklētākais mafijas boss

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Arestēts Itālijas vismeklētākais cilvēks, mafijas boss Mateo Mesīna-Denāro.
Arestēts Itālijas vismeklētākais cilvēks, mafijas boss Mateo Mesīna-Denāro. Foto: AFP/SCANPIX

Sicīlijā pirmdien, 16. janvārī, tika arestēts Itālijas vismeklētākais cilvēks, Sicīlijas mafijas krusttēvs Mateo Mesīna-Denāro, vēsta raidsabiedrība BBC.

Mateo Mesīna-Denāro bēguļoja 30 gadus. Noziedznieks tika aizturēts privātā klīnikā Sicīlijas galvaspilsētā Palermo pirms pulksten 11.

Tiek uzskatīts, ka Mesīna-Denāro ir Sicīlijas bēdīgi slavenās mafijas "Cosa Nostra" boss. 

Tiek uzskatīts, ka 60 gadus vecais Mesīna-Denāro, kurš savulaik plātījās, ka spētu piepildīt veselu kapsētu ar saviem upuriem, kļuva par mafijas galveno bosu pēc Salvatores Rīnas nāves 2022. gada novembrī.

Itālijas premjerministre Džordža Meloni sacīja, ka Mesīna-Denāro ir visnozīmīgākais mafijas līderis un viņa aizturēšana dzimtajā Sicīlijā ir liela uzvara valstij tās cīņā ar organizēto noziedzību.

Mafiozo tika aizturēts "medicīnas ēkā Palermo, kur viņš bija ieradies uz terapeitisko ārstēšanu", teikts policijas izplatītajā videopaziņojumā.

Mesīna-Denāro atradās Itālijas meklētāko noziedznieku saraksta augšgalā, bet vienīgā zināmā viņa fotogrāfija datēta ar pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu sākumu.

Viņš tiek turēts aizdomās par spridzināšanām Romā, Milānā un Florencē 1993. gadā. Šajos sprādzienos dzīvību zaudēja desmit cilvēki. Tie notika neilgi pēc tam, kad mafija līdzīgos uzbrukumos nogalināja divus tiesnešus, kas izskatīja lietas pret mafiju.

2015. gadā policija atklāja, ka Mesīna-Denāro sazinājās ar saviem tuvākajiem sabiedrotajiem ar mazām papīra zīmītēm, ko atstāja zem akmens kādā lauku saimniecībā Sicīlijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu