Talsos aizturēts kāds Lietuvas pilsonis, kurš nozaga automašīnu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Toa55/Shutterstock

Aizvadītajos Ziemassvētkos Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa amatpersonas aizturēja kādu Lietuvas pilsoni, kurš nozaga automašīnu. Vīrietis veica zādzību arī no citas neaizslēgtas automašīnas, norāda VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Šobrīd visas nozagtās mantas un transportlīdzeklis ir atgūts.

Pagājušā gada 25. decembrī ap plkst. 12 VP tika saņemta informācija, ka Talsos, Voldemāra Ruģēna ielā nozagta neaizslēgta automašīna "Opel", kura vēlāk atrasta Talsos, Fabrikas ielā - aizslēgta.

Tāpat likumsargi tajā pat dienā saņēma informāciju, ka Talsos, Lielā ielā no neaizslēgta transportlīdzekļa "Mercedes-Benz" nozagta USB zibatmiņa un divas lādējamas šķiltavas, informē Šeršņova.

Likumsargi ieguva informāciju par personu, kura, iespējams, paveikusi šos noziedzīgos nodarījumus. Vīrietis, kurš atbilda norādītajām pazīmēm, jau bija sagatavojies doties uz sabiedrisko transportu, lai pamestu pilsētu, taču VP Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa amatpersonas viņu aizturēja.

Šeršņova skaidro, ka vīrietis ir Lietuvas pilsonis un izdarīto atzīst.

 Likumsargi gan transportlīdzekli "Opel", gan no transportlīdzekļa "Mercedes-Benz" nozagtās mantas atguva un atdeva īpašniekiem.

VP pret vīrieti ir sākts kriminālprocess par transportlīdzekļa zādzību un par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas turpina izmeklēšanu kriminālprocesā.

Zādzību atviegloja tas, ka automašīna nebija aizslēgta un arī tās iedarbināšana zaglim problēmas neradīja, jo automašīnas atslēgas bija atstātas aizdedzē. Tāpat otru zādzību atviegloja tas, ka automašīna nebija aizslēgta un piekļuve mantām nebija sarežģīta.

Policija atkārtoti aicina iedzīvotājus sargāt savus īpašumus un slēgt ciet durvis automašīnām, kā arī logus neatstāt atvērtus, un atslēgas neatstāt automašīnas salonā.

Policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu