VIDEO Iespējams tikai Baltkrievijā: Lukašenko hokeja spēles laukumā uzved paralizētu Krievijas pusē karojošu kaujinieku (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

21. janvārī Baltkrievijas autoritatīvais līderis Aleksandrs Lukašenko, kurš Baltkrievijā ir pie varas kopš 1994. gada, piedalījās hokeja spēlē pret Mogiļevas apgabala amatieru komandu. Taču spēles noslēgumā viņš uz ledus uzveda Doneckas Tautas Republikas kaujinieku, vēsta ārvalstu mediji.

Lukašenko uzveda Doneckas Tautas Republikas kaujinieku Pāvelu Prohorenkovu, kurš karoja Krievijas pusē karā pret Ukrainu un uzkāpa virsū mīnai.

Prohorenkovs sēdēja ratiņkrēslā, jo bija zaudējis vienu kāju.

Jau vēstīts, ka Baltkrievijā jau mēnešiem ilgi novērojama Krievijas un Baltkrievijas bruņoto spēku aktivitāte, un abas valstis izveidojušas kopīgu reģionālo militāro vienību un sarīkojušas vairākas militārās mācības.

2022. gada nogalē Baltkrievijā tika izvietotas trīs Krievijas kara lidmašīnas un agrīnās brīdināšanas un kontroles lidmašīna.

Pēc ārvalstu diplomātu domām, Lukašenko saprot, ka karavīru nosūtīšana uz Ukrainu būtu ļoti nepopulārs solis paša valstī, bet viņš jau ir citos veidos plaši atbalstījis Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Daļa militāro ekspertu uzskata, ka Putina vizīte varētu būt māņu kustība, lai panāktu, ka Ukraina izvieto vairāk spēku ziemeļos, padarot savu armiju ievainojamāku citās frontēs. Taču novērojama arī pastiprināta politiskā aktivitāte.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu