"Pats pieņēmu lēmumu doties uz bērnunamu." Supernovas pusfinālista Artūra Hatti stāsts (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: arturs_hatti/ Instagram

24 gadus vecais Artūrs Hatti (īstajā vārdā Artūrs Dominiks Hatuļevs) ir viens no Supernovas pusfinālistiem, bet profesionāli mūzikā darbojas vien nepilnus trīs gadus. Artūrs iepazīstināja vairāk sevi, atklājot pavisam privātas detaļas, kas viņu padarījušas par tādu cilvēku, kāds viņš ir tagad, raksta izdevums "Kas Jauns".

Viņa dzīvesstāsts nav no tiem vieglākajiem un saulainākajiem. Artūrs dzimis Jelgavā ļoti nabadzīgā ģimenē, bet savu muzikālo talantu mantojis no mammas. "Viņa bija spējīga sieviete, viņai bija karjera, nauda, viņai bija viss, bet... Viņa kaut kādā brīdī sevi dzīvē pazaudēja."

Artūrs pasaulē nāca, kad mammai bija jau 44 gadi: "Mamma tad bija tādā dzīves posmā, kad viņai vairs nebija intereses izaugt, attīstīties. Viņa sāka lietot alkoholu un vienkārši plūda pa dzīvi. Mēs dzīvojām ļoti nabadzīgā Jelgavas rajonā, tur bija daudz citu bērnu, kas arī uzturējās nelabvēlīgos apstākļos. Mēs bijām īsti ielas bērni – kā no rīta izgājām no mājām, tā vēlu vakarā atgriezāmies. Un pelnījām naudu." Kā? Izrādās, ar dziedāšanu.

Artūrs stāsta, ka piecu gadu vecumā ar draugiem braukuši uz Rīgu, kur pelnījuši ar ielu muzicēšanu, bet nopelnīto naudu tērējuši ģimenei, pērkot pārtiku.

"Vēlreiz uzsveru, ka neuzaugu nelabvēlīgā ģimenē, vienkārši vecāki bija zaudējuši ticību sev, saviem sapņiem, bija bez mērķa. Viņi nezināja, kā dzīvot citādi. Bet tādiem cilvēkiem mēdz būt ļoti talantīgi bērni, taču reti kurš izsitas tālāk dzīvē. Apzinājos, ka man ir talants uz mūziku, un nevēlējos būt viens no tiem, kas savu talantu nerealizē," teic Supernovas pusfinālists.

Viņš atklāja, ka savulaik pieņēmis lēmumu aiziet no ģimenes uz bērnunamu! "Iestājās situācija, ka mamma vairs nespēja mani "pavilkt". Sapratu, ka vecāki netiek galā ar pienākumiem, tāpēc man labāk būtu nepalikt tajā vidē. 

Man nebija slikti vecāki, es viņus ļoti cienu un mīlu, bet viņi nespēja man nodrošināt tādus apstākļus. Jā, mamma lietoja alkoholu, taču nebija tā, ka es augtu kopā ar dzērējiem un piedzīvotu vardarbību. Vienkārši viņi vairs nevarēja atļauties iegādāties man drēbes, sūtīt uz pulciņiem, tāpēc pieņēmu tādu lēmumu," skaidro Artūrs.

Bērnunamā pavadīto laiku viņš gan nesauc par vienu no tiem labākajiem.

Turpmākais dzīves ceļš vedis uz dažādām pasaules vietām -  Angliju, Islandi, Maiami un Čikāgu, Vāciju, Nīderlandi un visur citur. Sapnis ar mūziku Artūru nepameta. Un svarīgs pagrieziena punkts bijusi sadarbība ar mūziķi Reiku, kas pavērusi jaunas iespējas. Mūzika pamazām aizvien vairāk atkal kļuva par Artūra ikdienu, un nu viņš ar Agneses Roznieces (Rakovskas) sacerēto dziesmu "Love Vibes" cer pārstāvēt Latviju Eirovīzijā.

"Es ļoti ceru uzvarēt un nokļūt Eirovīzijā! Tas būs mana veiksmes stāsta starts," ar cerību nākotnē raugās Artūrs Hatti.

Ar citiem pusfinālistiem iepazīsties, lasot zemāk.

Vairāk lasi izdevuma "Kas Jauns" 17. janvāra numurā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu