Medijs: Ukrainas armija pametusi Soledaru (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas spēki Soledarā.
Ukrainas spēki Soledarā. Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas armijas pārstāvis trešdien, 25. janvārī, atklāja ziņu aģentūrai AFP, ka Ukrainas spēki ir atstājuši Soledaru, par kuras ieņemšanu krievu iebrucēji ziņojuši jau vairākas nedēļas.

"Pēc smagām kaujām, kas ilgušas mēnesi, ieskaitot pagājušo nedēļu, Ukrainas bruņotie spēki atstājuši [Soledaru] un atkāpušies līdz priekšpilsētām uz iepriekš sagatavotām pozīcijām," izteicies armijas austrumu grupas preses sekretārs Serhijs Čerevatijs.

Pirmdien, 16. janvārī, Čerevatijs ziņoja, ka Ukrainas armija joprojām notur aizsardzības pozīcijas gan pašā Doneckas apgabala Soledarā, gan pie pilsētas.

Čerevatijs norādīja, ka Ukrainas karavīri ienaidnieku iznīcina "rūpnieciskos mērogos" un nepieļauj krievu stratēģisku pavirzīšanos.

Diennakts laikā krievi 138 reizes apšaudījuši Soledaru un notikušas 38 kaujas sadursmes, nacionālā telemaratona ēterā sacīja Čerevatijs.

Ukrainas aizstāvji pilsētā veic divus galvenos uzdevumus, viņš skaidroja.

"Pirmā - neļaut ienaidniekam sistēmiski pārraut aizsardzību, iekļūt aizmugurē un izveidot operatīvo telpu, lai turpinātu mūsu zemes okupāciju."

"Otrs uzdevums - maksimāli tam nolaist asinis, iznīcināt tā sastāvu un tehniku un samazināt tā uzbrukuma potenciālu," uzsvēra Čerevatijs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu