Itālijas amatpersona: Ja Krievijas tanki iekļūs Kijivā, var sākties Trešais pasaules karš (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Ja Krievijas tanki iekļūs Kijivā, var izcelties Trešais pasaules karš, paziņoja Itālijas aizsardzības ministrs Gvido Krozeto, tiekoties ar savu Francijas kolēģi Sebastjēnu Lekornī.

"Trešais pasaules karš var sākties, ja Krievijas tanki ieradīsies Kijivā un uz Eiropas robežām. Vienīgais veids, kā to apturēt, ir neļaut tiem atbraukt," sacīja Krozeto, kura par kura teikto vēstīja Itālijas ziņu medijs "RAI News".

Krozeto uzsvēra, ka Itālijas un Francijas drošība sākas no "austrumu frontes un tā, kas notiek Ukrainā".

Abi ministri bija vienisprātis, ka Krievijas iebrukums Ukrainā ir lielākais drauds mieram un stabilitātei Eiropā kopš Otrā pasaules kara.

"Tas ir skaidrs teritoriālo robežu integritātes un nesatricināmības, starptautisko tiesību un ANO Hartas principu pārkāpums," sacīja Itālijas aaizsardzības ministrs.

Itālija jau ir piegādājusi Ukrainai sešas militārās palīdzības paketes, tostarp zināmu daudzumu artilērijas, kas kļuva par ievērojamu pastiprinājumu Ukrainas Bruņotajiem spēkiem.

Itālijas parlaments decembrī nobalsoja par militāro piegāžu Ukrainai turpināšanu. Ukraina palīdzēs Kijivai vismaz līdz šī gada beigām.

Pašlaik tiek pabeigta sagatavošanās pretgaisa aizsardzības kompleksa SAMP/T nosūtīšanai, kuru kopīgi izstrādājušas Francija un Itālija.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu