Valdība atbalsta materiāltehnisko līdzekļu kravas nosūtīšanu Ukrainai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru kabinets. Ilustratīvs attēls.
Ministru kabinets. Ilustratīvs attēls. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valdība otrdien slēgtā sēdē atbalstīja kārtējās materiāltehnisko līdzekļu palīdzības nosūtīšanu Ukrainai.

Aizsardzības ministrijā aģentūrai LETA neatklāja, kāda veida materiāltehniskie līdzekļus ukraiņiem nodos.

26. janvārī ministrija paziņojumā medijiem vēstīja, ka Latvija Ukrainai gatavo jaunu militārās palīdzības kravu, un pēc tās nosūtīšanas mūsu palīdzība Ukrainai būs sasniegusi 370 miljonus eiro jeb 1% no iekšzemes kopprodukta.

Pēdējos mēnešos Latvijā arī ir apmācīti vairāk nekā 350 Ukrainas karavīru. Šogad plānots apmācīt ap 2000 Ukrainas karavīru.

Īsi pirms tam ministrija ziņoja, ka aizsardzības ministre Ināra Mūrniece apmeklēja Ukrainu, kur Kijivā tikās ar Ukrainas Aizsardzības ministru Oleksiju Rezņikovu, pēc kuras apstiprināja, ka Latvija tuvākajā laikā Ukrainai piegādās jaunus militārā atbalsta sūtījumus - "Stinger" pretgaisa aizsardzības raķetes, helikopterus, ložmetējus ar munīciju un bezpilota lidaparātus.

Kopš pērnā gada 24. februāra Latvijas sniegtajā militārajā atbalstā jau bija iekļauti ieroči, individuālais ekipējums, sausās pārtikas uzturdevas, munīcija, prettanku ieroči, pretgaisa raķetes "Stinger", bezpilota lidaparāti, pašgājējhaubices, četri helikopteri, degviela un citas preces.

Kopš kara sākuma arī Iekšlietu ministrija no savām rezervēm vairākkārt sniegusi dažādu praktisku palīdzību Ukrainas dienestiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu