Krievijas pilsone Igaunijā saņem jocīgu ziņu no iestādes saistībā ar dienēšanu armijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: PRESSLAB/shutterstock

31 gadu vecā Tallinas iedzīvotāja Olga medijam "Limon.ee" pavēstījusi, ka saņēmusi jocīgu ziņu no Igaunijas Aizsardzības resursu departamenta. Sākotnēji sieviete nebija pārsteigta, bet pēc tam pārsteigumu nomainīja bailes.

"Es visu mūžu esmu dzīvojusi Igaunijā, esmu šeit dzimusi, kas zina, vai man arī nāksies stāties armijā, lai aizsargātu dzimteni?" stāsta Olga.

Olga saņēmusi SMS no Igaunijas Aizsardzības resursu departamenta. Tā kā viņa pirms vairākiem gadiem nomainīja tālruņa numuru, viņa pat neiedomājās, ka notikusi kļūda, jo pagājis tik daudz laika.

Numurs, no kura nākusi ziņa, patiešām ir iestādei piederošs.

SMS vēstīts: "Aicinām uz Igaunijas Aizsardzības resursu departamenta medicīnisko komisiju 06.02.2023. plkst. 11.15."

Olga nekavējoties devās uz departamenta mājaslapu un pārbaudīja, vai tiešām 6. februārī jādodas uz medicīnisko pārbaudi. Bet noskaidrojās, ka tas attiecināms uz armijā dienējošām personām.

Kad apmeklēja departamenta mājaslapu un uzspieda noteiktai saitei, parādījās informācija: "Mūsu reģistrā ir iekļauti tikai tie, kas ir atbildīgi par militāro dienestu. Saskaņā ar datiem jums nav pienākuma veikt militārā dienesta prasības un arī iepriekš neesat izteikusi vēlmi to darīt.

Bet, ja jūsu nodoms dienēt armijā ir nopietns, jūs esat īstajā vietā. Pirmo soli ceļā uz dienēšanu Igaunijas Aizsardzības spēkos vari spert šeit!"

Aizsardzības departaments šo situāciju komentē: "Īsziņa var pienākt nepareizai personai, ja kāda iemesla dēļ kontakttālrunis ir nepareizs. Šajā gadījumā tas ir vienas personas, kuru aicinājām uz medicīnisko komisiju, tālrunis, kas norādīts telefonu datu bāzē.

Visticamāk, persona, kuru vēlējāmies uzaicināt uz medicīnisko pārbaudi, nesen nomainīja numuru vai arī ievadīja nepareizu numuru valsts portālā."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu