Divas krimināllietas par bērnu seksuālu izmantošanu un sišanu nodotas tiesām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zolnierek/Shutterstock

Prokuratūra uzrādījusi apsūdzības un tiesām nodevusi divas krimināllietas par bērnu seksuālu izmantošanu un sišanu, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Vienā no lietām kāds vīrietis apsūdzēts par dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā ar savas dzīvesbiedres māsu divām meitām, kuras nav sasniegušas sešpadsmit gadu vecumu.

Apsūdzētais viesību laikā Siguldas novadā, izmantojot brīžus, kad palika istabā divatā ar savas dzīvesbiedres māsas meitu, izmantojot apstākli, ka viņa savas mazgadības dēļ nav spējīga saprast ar viņu izdarīto darbību saturu un nozīmi un atrodas bezpalīdzības stāvoklī, kā arī meitenes uzticību veica ar meiteni seksuāla rakstura darbības un apmierināja savu dzimumtieksmi pretdabiskā veidā.

Turklāt apsūdzētais šādas darbības vairākkārtīgi ilgstošā laika periodā veicis arī ar savas dzīvesbiedres otras māsas meitu.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

Otrā lietā kāds cits vīrietis apsūdzēts par seksuālu vardarbību pret savas dzīvesbiedres meitu, kā arī vardarbīgu apiešanos ar diviem mazgadīgajiem bērniem.

Apsūdzētais laikā no 2021. gada decembra līdz 2022. gada martam, dzīvojot kopīgā saimniecībā ar savas dzīvesbiedres meitu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu, izmantojot cietušās uzticēšanos viņam kā ģimenes loceklim, būdams alkohola ietekmē, pret cietušās gribu vairākkārtīgi vardarbīgi veica seksuāla rakstura darbības ar viņu.

Turklāt vienu reizi apsūdzētais mēģināja meiteni izvarot, kā arī vairākkārtīgi cietsirdīgi un vardarbīgi apgājās ar viņu.

Tāpat apsūdzētais arī cietsirdīgi un vardarbīgi apgājās ar saviem diviem mazgadīgajiem bērniem. Vīrietis laikā no 2020. gada septembra līdz 2022. gada maijam, būdams alkohola ietekmē, dusmu vadīts par dažāda rakstura sadzīviskām lietām, nolūkā sodīt sita savus mazgadīgos bērnus gan ar siksnu pa dažādām ķermeņa daļām, gan ar dūrēm pa visu ķermeni.

Šī lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas tiesai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu