VIDEO "Varoņi eksistē!" Sieva dalās aizkustinošā ierakstā par vīra drosmīgo rīcību ugunsgrēkā Ulbrokā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsgrēks Ulbrokā.
Ugunsgrēks Ulbrokā. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Trešdien, 15. februārī, izcēlās ugunsgrēks kādā sociālo dzīvokļu mājā Ulbrokā. Pirms glābēju ierašanās kāds vīrietis pamanīja nelaimi un steidzās glābt mājas  iedzīvotājus. Andra Turciņa sieva Jana Marta aizkustinošā ierakstā stāsta par vīra rīcību. 

"Es ilgi domāju, vai rakstīt vai ne. Tomēr sirds ir pilna, un par varoņiem ir jārunā, jo paši īstie varoņi mīl klusumu un nerunās.

Šovakar Ulbrokā dega daudzstāvu māja lielā platībā. Vīrs tieši tajā brīdī brauca mājās no darba. Piestāja, zvana ugunsdzēsējiem un redz, ka māja jau deg ar atklātu liesmu, kas piesaista uzmanību.

Ir skats - pie loga stāv meitenīte ar diviem kaķiem rokā un netiek laukā, cilvēki kliedz…

Saprotot, ka uz vietas vēl nav ne Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD), ne Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), mēģina pats saviem spēkiem tikt mājā, taču, novērtēdams situāciju un lielo piedūmojumu, kā arī nedrošo ēkas stāvokli, pieņem lēmumu neriskēt un tālāk iekšā ēkā nedoties.

Piebrauc NMPD pirmā brigāde, vīrs to norīko braukt pie logiem.

Pats uzrāpjas uz NMPD auto jumta un steidz glābt meitenīti, sarežģīti, bailīgi, līdz logam vēl paliels gabals, bet bērns ar abiem kaķiem izglābts.

Lai piedod saimnieki, kaķi, iespējams, ir aizmukuši, jo vīrs steidzās glābt nākamo iedzīvotāju, kurš atradās blakus dzīvoklī, kaķus nomezdams uz zemes.

Blakus iemītnieks - cilvēks ar kustību traucējumiem. Arī viņš ar lielu piepūli izglābts un izcelts no otrā stāva caur logu.

Ierodas VUGD, un tālāk vīrs jau ļauj rīkoties profesionāļiem, netraucēdams klusiņām pazuzdams no notikumu vietas.

Uz vietas turpināja darboties 40 ugunsdzēsēji un septiņas NMPD brigādes.

Es negaidu ne uzslavas, ne slavas dziesmas, tikai gribēju, lai jūs zināt, varoņi eksistē, un uz pasaules vēl ir labi cilvēki, un viens tāds atrodas starp jums un tepat pavisam blakus. 

Vīrs, es no sirds lepojos un mūžam apbrīnošu Tavu plašo sirdi un nesavtīgo labestību," raksta sieva Jana.

Pateicību izteikusi arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule: "Paldies! Aizkustinoši, varonīgi un cilvēcīgi! Cieņā noliecu galvu!"

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Ropažu pašvaldība uzreiz pēc trešdien notikušā ugunsgrēka Ulbrokā sniegusi palīdzību un izmitinājusi deviņas personas, informēja Ropažu novada domē.

Visām personām, kuru dzīvojamās telpas ir cietušas ugunsgrēkā, mēneša laikā ir tiesības vērsties pašvaldībā, iesniedzot iesniegumu palīdzības saņemšanai, norādīja domē.

Pašvaldībā skaidroja, ka ugunsgrēkā cietusī ēka pieder pašvaldībai un ir klasificējama kā viesnīca, bet atsevišķām telpām ir piešķirts sociālās dzīvojamās telpas statuss.

Cietuši ēka ir apdrošināta, un pašlaik tiek aprēķināti zaudējumi.

Jau ziņots, ka trešdienas vakarā sociālo dzīvokļu mājā Ulbrokā izcēlās ugunsgrēks, kurā gājis bojā viens cilvēks, bet 20 tika izglābti.

Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēma plkst. 18.27. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg divi otrā stāva dzīvokļi un gaitenis 92 kvadrātmetru platībā. Ēkā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums, un vairāki cilvēki netika no tās ārā.

Ugunsdzēsēji no sadūmotās mājas izglāba 20 cilvēkus.

Glābšanas darbi norisinājās, gan izceļot cilvēkus pa logu, gan izvedot caur sadūmojumu ar glābšanas maskām, bet viena persona tika iznesta no ēkas.

Vienā no degošajiem dzīvokļiem ugunsdzēsēji arī atrada bojāgājušo.

Cilvēku glābšanā tika iesaistīti plaši VUGD resursi - 40 ugunsdzēsēji ar astoņām autocisternām un trīs autokāpnēm.

Plkst. 20.27 liesmu izplatīšanās tika ierobežota, cilvēku glābšana un ēkas pārmeklēšana noslēdzās.

Cietušajā ēkā uz laiku slēgti atsevišķu iestāžu biroji. Tur atradās bāriņtiesa, pasta nodaļa un aģentūra "Saimnieks".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu