VIDEO ⟩ Mainītas lomas: ar Krievijas vēstniecības busiņu tagad glābj cilvēkus Ukrainā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Krievijas vēstniecības Latvijā darbiniekus līdz aizvadītā gada 16. martam vadāja busiņš ar sarkaniem diplomātu numuriem. Tomēr īpašnieki ir mainījušies, tādēļ tas kļuva par palīdzības busiņu Ukrainai, informē Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma". 

Ar busiņu biedrības "Tev" aktīvists Aigars Loss jau 17 reizes bijis karā ierautajās pilsētās un vedis uz Latviju bēgļu ģimenes.

Viņš smejas, ka šis ir veids, kā busiņš izpērk savu karmu.

Pa Latvijas ceļiem, tālāk cauri Lietuvai un Polijai, Aigars stūrē savu busiņu uz Ukrainu. Turpceļā tajā vienmēr ir nepieciešamās mantas. Atpakaļceļā - sievietes un bērni.

Taču busiņa unikalitāte slēpjas citā - pirms tam tas piederēja Krievijas vēstniecībai Latvijā. Aigars to nopirka pēc sludinājuma, jo, sākoties karam, saprata, ka kaut kas jādara.

Aktīvists stāsta, ka absolūti unikālais busiņš nāca brīdī, kad bija vajadzīga palīdzība, lai nogādātu humāno palīdzību uz Ukrainu un vestu atpakaļ cilvēkus, kas ir cietuši.

"Es pieņēmu lēmumu visus savus iekrājumus ieguldīt busiņā," stāstīja Aigars.

"Es ieraudzīju - sarkanie numuri virsū. Tad satikos ar pārdevēju. Kad braucu apskatīties, tad sapratu, ka braucu uz Krievijas vēstniecību," atceras Aigars.

Biedrības aktīvists iegādājās Krievijas vēstniecības Latvijā auto.

"Dīvainā kārtā, bet cilvēks, kas pārdeva, bija saprotošs, un beigās dabūju ar pilnu bāku," piebilda Aigars.

Busiņš no visām pusēm aplīmēts ar Ukrainas atbalstam domātiem saukļiem.

"Es esmu aprakstījis kārtīgi! Lai zina!

Iebraucu no rīta benzīntankā, pie manis pienāca ukraiņi, braukuši trīs diennaktis, izlādējies telefons un navigācijas. Nāca pie manis. Uz ielas mani sveicina," LTV atklāja Aigars.

"Hlopci jedut do pomogu - puiši brauc jums palīdzēt. Šis uzraksts man atver daudzas durvis. Sākas sarunas. Tas palīdz, īpaši pie Ukrainas karavīriem. Ziniet, līdz asarām," stāstīja Aigars.

Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko Aigara busiņu ironiski dēvē par "krievu autobusu" un vienmēr apvaicājas, kā tam klājas.

"Es baidījos, vai tur nav kāda viltība apakšā. Bet nē, nav gan!" sacīja vēstnieks.

Arī šajās dienās Aigars ar citiem biedrības "Tev" aktīvistiem ir Ukrainā. Un, protams, kopā ar viņiem ir arī busiņš.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu