Laikraksts: Krievijas Valsts dome iesaka uzņēmumiem iepirkt pretgaisa aizsardzības sistēmas (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: VLADJ55/Shutterstock

Krievijas parlamenta apakšpalāta Valsts dome ir ieteikusi Krievijas uzņēmumiem patstāvīgi iepirkt pretgaisa aizsardzības sistēmas savai aizsardzībai pret droniem, vēstī izdevums "The Moscow Times".

Krievijas kompānijām vajadzētu iepirkt šādas sistēmas cīņai pret droniem, jo Aizsardzības ministrijas līdzekļi "ir koncentrēti uz svarīgu valsts un militāro objektu piesegšanu", paziņoja Valsts domes aizsardzības komitejas vadītājs Andrejs Kartapolovs.

"Ir diezgan nedārgi līdzekļi cīņai pret bezpilota lidaparātiem, kurus katra sevi cienoša korporācija var iepirkt un uzstādīt uz saviem objektiem," paskaidroja deputāts.

Viņš sacīja, ka Krievijas pretgaisa aizsardzības līdzekļu izvietojuma zonas ir zināmas gan NATO izlūkdienestam, gan Ukrainas karavīriem.

"Tātad viņi apmēram zina, kur atrodas mūsu pretgaisa aizsardzības līdzekļi, un ir pilnīgi iespējams palaist dronu par maršrutu, lai drons to izietu, ne tikai veicot loku ap reljefu, bet arī apejot tos pašus pretgaisa aizsardzības rajonus," atzīmēja Kartapolovs.

Krievijas galvaspilsētā Maskavā tiek pastiprināta pretgaisa aizsardzība, un tur ir uzstādīta vēl viena pretgaisa aizsardzības sistēma tieši pie metro stacijas.

Nesen Maskavā uz administratīvo ēku jumtiem sāka izvietot pašgājējus zenītraķešu un lielgabalu kompleksus "Pancirj-S1".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu