"Slepkava ieradās apbrīnot drupas un kapus." Podoļaks komentē Putina vizīti Mariupolē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks.
Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks. Foto: AP/Scanpix

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks paudis domas par kara noziedznieka Vladimira Putina vizīti Krimā un Mariupolē. "Cinisms un nožēlas trūkums," pauž Podoļaks.

Krievijas diktators sestdien, 18. martā, apmeklējis okupēto Krimu un Mariupoli. Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks mikroblogošanas vietnē "Twitter" komentē šo soli: 

"Noziedznieks vienmēr atgriežas nozieguma vietā.

Kamēr civilzētā pasaule paziņo, ka arestēs "kara diktatoru" Putinu robežu šķērsošanas gadījumā, tūkstošiem Mariupoles ģimeņu slepkava ieradās apbrīnot pilsētas drupas un kapus. Cinisms un nožēlas trūkums."

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka Krievijas diktators un kara noziedznieks Vladimirs Putins apmeklējis Krievijas okupēto Mariupoli, svētdien teikts Kremļa paziņojumā.

Tā ir pirmā reize kopš Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā 2022. gada 24. februārī, kad Putins apmeklē kādu tieši šajā laikā okupēto Ukrainas teritoriju.

Pēc ierašanās Mariupolē ar helikopteru Putins esot iepazinies ar situāciju pilsētā un Krievijas vicepremjers Marats Čusnuļins viņu informējis par veiktajiem rekonstrukcijas darbiem, ziņo Kremļa mediji.

Putins arī runājis ar pilsētas iedzīvotājiem. Kremļa paziņojumā teikts, ka Putins pēc "uzaicinājuma" arī ciemojies pie kādas vietējās ģimenes.

Jāatzīmē, ka Kremļa mājaslapā par Putina vizīti Mariupolē nav atrodami publicēti foto vai video ar Kremļa saimnieka klātbūtni šajā Ukrainas pilsētā.

Pagājušajā gadā pēc Krievijas pilna apmēra iebrukuma Ukrainā Mariupoli vispirms ielenca Krievijas karaspēks, un maijā to beidzot pilnībā ieņēma.

Kopš Krievijas iebrukuma sākuma pilsētā ir gājuši bojā aptuveni 22 000 civiliedzīvotāju. Un vairāk nekā 50 000 tika deportēti uz Krieviju un uz laiku okupēto Doneckas apgabala teritoriju.

Portāls "Apollo.lv" vakar ziņoja, ka Putins sestdien bija ieradies okupētajā Krimā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu