Rumbulā izcēlies ugunsgrēks industriālajā zonā. Dzēšanā iesaistīti plaši glābēju spēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: UBC Stock/Shutterstock

Rīgā, Rumbulā, industriālajā zonā izcēlies ugunsgrēks. Tā dzēšanā iesaistīti plaši glābēju spēki un Latvijas dzelzceļa ugunsdzēsības vilciens, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Plkst. 19.41 VUGD saņēma informāciju, ka Maskavas ielā angārā ir izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka netālu no dzelzceļa deg viens no diviem kopā sabūvētiem angāriem.

Plkst.22.49 paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts, un tajā dega viens no diviem kopā sabūvētiem angāriem 870 kvadrātmetru platībā. Angārā sadega piecas vieglās automašīnas. No liesmu izplatības ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās nosargāt otru angāru, informēja VUGD.

Ugunsgrēka dzēšanas darbus apgrūtina tas, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta atrodas kilometra attālumā, tāpēc notikuma vietā strādā 36 ugunsdzēsēji ar astoņām autocisternām un autokāpni, kā arī piesaistīts Latvijas dzelzceļa ugunsdzēsības vilciens.

VUGD mikroblogošanas vietnē "Twitter" tāpat informē, ka, lai nodrošinātu nepieciešamo ugunsdzēsēju skaitu darbam notikuma vietā un nodrošinātu reaģēšanu uz citiem notikumiem Rīgā, piesaistīts no dežūrmaiņas brīvajā laikā esošais personāls.

Tikmēr VAS "Latvijas dzelzceļš" norāda, ka ugunsgrēka dzēšanā iesaistīta dzelzceļa specializētā tehnika un trīs ūdens cisternas. Nepieciešamības gadījumā dzēšanas darbos ir gatava iesaistīties uzņēmuma Jelgavas vienība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu