"Uz Indiju braucu kā uz mājām." Marija Naumova vairāk nekā 20 gadus regulāri dodas uz Indiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Dziedātājai Marijai Naumovai pasaulē ir kāda īpaša vieta, kurp viņa regulāri dodas, lai katru reizi piedzīvotu nonākšanu jaunā garīgā līmenī. Tā ir Indija. 

Marija uz Indiju brauc regulāri. Izlaidusi vien laiku, kad dēls Artūrs vēl bija pavisam mazs. "Pat nevaru izskaitīt, cik reižu tur esmu bijusi. Parasti Indijā pavadu vismaz trīs nedēļas. Nupat biju kopā ar vīru, kurš arvien vairāk pievēršas indiešu dzīvesveidam un ājurvēdai, jo tās ir zināšanas, kas ir noderīgas ikvienam," izdevumam "Privātā Dzīve" stāsta Marija. 

Viņas mērķis visus šos gadus ir apgūt indiešu dzīves filozofiju un nodoties jogas un meditācijas praksēm zemē, no kurienes tās nākušas. Marijai šķiet, ka par Indiju sākusi interesēties jau savā iepriekšējā dzīvē. Jogu un indiešu gudrības Marija iepazina bērnībā, jo tēva kolēģi ar to nodarbojušies, un toreizējā Padomju Savienībā tas bija kas nedzirdēts. Vēlāk, jau apzinātā vecumā, Marija pati sākusi par to interesēties. "Ticu karmai un reinkarnācijai. Ne velti uz Indiju braucu kā uz mājām," uzsver viņa.

Atgriežoties no Indijas, Marija jau aizvadījusi koncertu kultūras namā "Ziemeļblāzma", un mūziķi bijuši sajūsmināti par viņas jaudīgo enerģiju. "Mums kopā bija tāds meditatīvais stāvoklis, laiks pazuda, un es varēju savu enerģiju dot cilvēkiem un saņemt atpakaļ. Un tā bija enerģija, ko es sasmēlos Indijā," gandarīta ir viņa.

Enerģijas ir tik daudz, ka pietiks arī apaļās jubilejas turnejai, kas būs šajā vasarā. "Es nejūtu vecumu. Mainījusies tikai mana attieksme pret lietām un darbībām. Kādreiz kaut ko darīju automātiski, taču tagad izbaudu," atzīst Marija. Šādā noskaņā arī top viņas jubilejas koncertprogramma latīņu ritmos Fiesta de Maria - Marijas svētki.

Vairāk par Indiju lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 28. marta numurā.

Aicinām noskatīties arī atklāto interviju ar Mariju Naumovu radījumā ""Jā" ar Rimantu Ziedoni".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu