Studentiem un jaunajiem uzņēmējiem piedāvā apmaksātas prakses iespējas starptautiskos pārtikas un lauksaimniecības uzņēmumos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Freebird7977/Shutterstock

Līdz 16.aprīlim maģistrantūras un doktorantūras studentiem, absolventiem un jaunajiem uzņēmējiem tiek piedāvāta iespēja pieteikties dalībai Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) zināšanu un inovāciju kopienas "EIT Food" programmā "RIS Fellowships Activity Line", iegūstot apmaksātas prakses iespējas Eiropas pārtikas uzņēmumos, jaunuzņēmumos un pētniecības organizācijās, informēja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Sabiedrisko attiecību departamenta Komunikācijas projektu vadītāja Lāsma Vaivare.

Programmā "RIS Fellowships Activity Line" tās dalībniekiem būs iespēja attīstīt dažādas kompetences un prasmes, izmantot mentoru sniegto atbalstu, kā arī paplašināt savu profesionālo kontaktu loku, gūstot praktisku pieredzi darbā pārtikas nozarē. Programmas "RIS Fellowships" dalībnieki - maģistrantūras studenti un absolventi -

saņems ikmēneša stipendiju 800 līdz 1500 eiro apmērā, bet "RIS Talents" dalībnieki - doktorantūras studenti un pēcdoktoranti - saņems 950 līdz 2000 eiro lielu stipendiju.

Plānotais prakses ilgums abās programmās ir no trim līdz sešiem mēnešiem.

Vaivare skaidro, ka interesentiem nav obligāti jāpārstāv studiju programmas, kas ir tieši saistītas ar pārtikas jomu. Apmaksātas prakses iespējas tiek piedāvātas arī absolventiem, kuri interesējas par lauksaimniecības un pārtikas nozari.

Programmas "RIS Fellowships" un "RIS Talents" ir daļa no Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) lauksaimniecības un pārtikas kopienas "EIT Food" īstenotajām aktivitātēm.

"EIT Food Hub Latvia" darbojas Rīgas Tehniskās universitātes Zinātnes un inovāciju centra paspārnē kā viena no četrām zināšanu un inovāciju kopienām. Tās darbības pamatmērķis ir veicināt tādu inovāciju un ilgtspējīgu ekonomikas iniciatīvu veidošanos, kas vairo kvalitatīvas pārtikas pieejamību, dod pienesumu vides saglabāšanā un veselības uzlabošanā, kā arī rada jaunas darbavietas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu