Krievijā no veikaliem pazudis "Monopols" un citas galda spēles

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: txking/Shutterstock

Krievijas veikalos vairs nav pieejamas populārās galda spēles "Monopols", atsaucoties uz raidorganizāciju RBC, raksta neatkarīgais medijs "Meduza".

Klasiskā spēles versija vairs nav pieejama lielākajās mazumtirdzniecības vietās vai specializētajos veikalos.

Vienā no rotaļlietu ķēdes veikaliem "Mosigra" šīs spēles nav noliktavā jau kopš Jaungada brīvdienām, un jaunas piegādes nav gaidāmas. Cits veikals norādījis, ka ir veicis pasūtījumu, taču nav skaidrs, kad tas varētu tikt izpildīts.

Dažos veikalos, kuru noliktavās vēl ir spēles, tās ir palikušas no 2022. gada. Dažos veikalos joprojām ir spēles īpašie izlaidumi, piemēram, "Monopols PSRS".

Spēles var pasūtīt arī no tiešsaistes mazumtirgotājiem, tomēr tās bieži vien ir pakaļdarinājumi vai tiek pārdotas par paaugstinātām cenām.

Amerikāņu uzņēmums "Hasbro", kam pieder autortiesības uz spēli "Monopols", pārtrauca piegādes Krievijai neilgi pēc pilna mēroga kara sākuma Ukrainā. Tāpat rīkojās arī "Mattel", kas ražo kāršu spēli "Uno".

2022. gada martā Krievijas Rūpniecības un tirdzniecības ministrija iekļāva "Hasbro" un "Mattel" spēles paralēlā importa sarakstā. Tas nozīmē, ka Krievija plānoja iegādāties šo uzņēmumu produktus caur trešajām valstīm. Tā kā spēles ir jātulko krievu valodā, risinājums nav funkcionāls, rotaļlietu veikals Detsky Mir pastāstīja RBC.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu