Analītiķi: Bahmutai nav stratēģiskas nozīmes. Tās ieņemšana Krievijai neko daudz nedod

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bahmuta.
Bahmuta. Foto: ChocoPie/Shutterstock

Krievija apgalvo, ka ir ieņēmusi Ukrainas pilsētu Bahmutu, bet Ukraina – ka cīņas par pilsētu turpinās. Analītiķi secina, ka pie jebkura iznākuma šajā cīņā daudz vairāk zaudējusi, nekā ieguvusi ir Krievija, ziņo raidījums "Panorāma".

ASV Kara studiju institūts (ISW) apgalvo, ka Kijiva vēl kontrolē nelielu Bahmutas daļu dienvdrietumos un Ukraina arī atzinusi, ka tās karaspēka kustība pilsētā ir samazinājusies. Turpretim Krievijas karaspēks šajā cīņā cietis ievērojamus zaudējumus.

Sentendrūsas Universitātes profesors un militārās stratēģijas pētnieks Filips O’ Braiens komentē:

"Krievijas vajadzība sagrābt Bahmutu ir bijusi dīvaina jau no paša sākuma, jo tai nav stratēģiskas nozīmes.

Tā neko neražo, tur nav militārās rūpniecības. Tur nav cilvēku, praktiski visi ir pilsētu pametuši. Tās ir vienkārši tukšas ēkas.

Tāpēc no krievu skatpunkta tā principā bija pilnībā politiska kampaņa, jo viņiem vajadzēja parādīt kaut kādus panākumus."

Kā iepriekš ziņots, arī Ukrainas austrumu pavēlniecības pārstāvis Serhijs Čerevatijs norāda, ka Krievija Bahmutai piešķir pārāk lielu simbolisku nozīmi.

"Pilsēta ir sagrauta, tas viņiem nedod nekādu militāru vai pat politisku labumu. Mēs cenšamies izdarīt spiedienu uz flangiem, un, ja iespējams, veikt pretuzbrukumu," piebilda Čerevatijs.

Lielie Krievijas zaudējumi apgabalā sniedz iespēju ukraiņiem veidot pretuzbrukumu. Aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara, kura ziņo par Ukrainas karaspēka pārvietošanos flangos, komentē:

"Mūsu karaspēks tur pilsētu daļējā ielenkumā, kas dod mums iespēju iznīcināt ienaidnieku," pavēstīja Maļara.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu