Zigmars Liepiņš netika uzaicināts uz vērienīgajām Radio SWH 30. jubilejas svinībām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Radio SWH 30. jubilejā līksmoja visi, tikai ne bijušais "Radio SWH" valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš. Viņš uz svinībām ielūgumu nesaņēma.

Vairāki ballītes viesi bija izbrīnīti, kādēļ nav ieradies bijušais Radio SWH vadītājs komponists Zigmars Liepiņš, kurš pagājušā gadsimta 90. gados bija arī viens no pirmā Latvijas komercradio veidotājiem. Arī pasākumā apskatāmajās bildēs, kurās atspoguļoti radio notikumi, viņš nebija redzams.

Foto: Ieskats Radio SWH 30. dzimšanas dienas svinībās

"Prīvātā Dzīve" Liepiņu sastapa nākamajā dienā Dzintaru koncertzālē, kur viņš vēstīja par gaidāmo Parīzes Dievmātes katedrāles jauniestudējumu.

Vaicāts, kādēļ netika manīts ballītē, viņš neslēpa:

"Nebiju uzaicināts. Bet apvainojies par to neesmu.

Tagad uzskatu, ka 14 gadus ilgais darbs valdes priekšsēdētāja amatā bija vien epizode manā dzīvē. Jā, sākumā tas šķita liels laika posms, vēlāk – stāsts, tagad – tikai epizode."

Brīdi padomājis, viņš gan piebilda – savā grāmatā "Mūzaīka" visus iemeslus, kāpēc uz ballīti nav aicināts, esot gana izsmeļoši izklāstījis. Tajā viņš aprakstīja savu aiziešanu no Radio SWH.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka savā grāmatā viņš atgādināja, ka 90. gados viņš kļuva par pirmā Latvijas komercradio ar savu programmu A/S Radio SWH vadītāju. Viņam piederēja arī 10% uzņēmuma akciju, un 2003. gadā viņa daļa bija pieaugusi jau līdz 35%. 2007. gadā viņš savas akcijas pārdeva un drīz vien "Radio SWH" vadības grožus nodeva tagadējās valdes priekšsēdētājam Jānim Šipkēvicam.

Taču, kad dažus gadus vēlāk Zigmars izlasījis Šipkēvica interviju, kas sniegta par godu radio 25. jubilejai, komponists ne pa jokam sadusmojies.

"Pēc izlasīšanas sapratu vienu. Manis nemaz nav! (..) Es to esmu nosapņojis!

Visā intervijā no teiktā izriet, ka viņš ir vienīgais, kas radīja šo uzņēmumu. (..) Dīvaini, ka Šipkēvics aizmirsis daudzos gadus, kad manā paspārnē dzīvojis cepuri kuldams un 2007. gadā pārdevis savas neprofesionālā akmens laikmeta daļas par summu, kas rakstāma septiņiem cipariem," grāmatā sprieda Liepiņš.

Vairāk lasi izdevuma "Privātā Dzīve" 23. maija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu