Ukraina aktivizē ofensīvu un virzās uz priekšu austrumos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas karveivji
Ukrainas karveivji Foto: Manu Brabo/WSJ

Ukrainas karaspēks nedēļas nogalē valsts austrumos sāka uzbrukumu vairākos virzienos, un atbilstoši situācijai 26. jūnija rītā ir pavirzījies uz priekšu par vienu diviem kilometriem, platformā "Telegram" pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.

"Mūsu karaspēks austrumos aizvadītās nedēļas beigās sāka pretuzbrukuma darbības Orihovo-Vasiļivkas, Bahmutas, Bohdaņivkas, Jahidnes, Kļiščijivkas un Kurdjumivkas rajonos," norādīja ministra vietniece.

"Un katrā no šiem rajoniem notikusi pavirzīšanās uz priekšu par vienu diviem kilometriem. Šobrīd karaspēks nostiprinās sasniegtajās robežās un turpina iznīcināt ienaidnieku," skaidroja Maļara.

Tajā pat laikā krievi mēģinājuši uzbrukt Limanas, Bahmutas, Avdijivkas un Marjinkas virzienos, norādīja viceministre.

Aizvadītās nedēļas laikā šajos virzienos notikušas 250 kaujas sadursmes. Tomēr ienaidniekam izspiest ukraiņus no ieņemtajām pozīcijām nav izdevies. Turpinās smagas kaujas, piebilda Maļara.

Dienvidos sevišķas izmaiņas aizvadītās nedēļas laikā nav notikušas.

"Ukrainas aizsardzības spēki turpināja uzbrukuma operācijas Melitopoles un Berdjanskas virzienos. Nedēļas laikā operatīvā (taktiskā) stāvokļa uzlabošanas un frontes līnijas iztaisnošanas rezultātā atbrīvoto teritoriju platība palielinājusies par 17 kvadrātkilometriem."

Kopumā kopš uzbrukuma sākuma brīža dienvidos atbrīvota 130 kvadrātkilometru liela teritorija.

Krievijas karaspēks izrāda sīvu pretestību, tomēr tam ir lieli dzīvā spēka, ieroču un tehnikas zaudējumi.

Aizvadītās nedēļas laikā krieviem zaudējumi bijuši astoņas reizes lielāki nekā ukraiņiem, norādīja ministra vietniece.

Arī britu militārā izlūkdienesta jaunākajā ziņojumā atklāts, ka Ukraina aktivizējusi uzbrukumus Doneckas apgabalā Bahmutas rajonā, un operācijas gaitā Ukrainas spēki panākuši progresu gan pilsētas ziemeļu, gen dienvidu flangā.

Krievija diez vai spēs uzturēt kaujas stāvoklī būtiskas operatīvās rezerves, ko varētu izmantot nostiprināšanai šajā rajonā, vai arī lai atbildētu uz draudiem, ar ko tā šobrīd sastopas citos sektoros, kas atrodas atstatu viens no otra, teikts ziņojumā.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz pirmdienas rītam sasnieguši 225 580 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 950 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī Krievija zaudējusi 4031 tanku, 7820 bruņutransportierus, 4055 lielgabalus, 624 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 385 zenītartilērijas iekārtas, 314 lidmašīnas, 308 helikopterus, 3482 bezpilota lidaparātus, 1259 spārnotās raķetes, 6751 automobili un autocisternu, 18 kuģus un ātrlaivas, kā arī 557 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu