"Viena no miljarda." Perfekti apaļa ola varētu būt vairākus tūkstošus vērta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jacqueline Felgate/Instagram

Melburnas lielveikalā tika nejauši atrasta perfekta apaļa ola, kas ir "viena no miljarda". To varētu pārdot par tūkstošiem dolāru, ziņo ārvalstu mediji.

Austrālijas žurnāliste Žaklīna Felgeita saņēma ziņu no kāda sekotaja par neparasto atradumu.

"Es domāju, ka padalīšos ar šo atradumu — mūsu olu kastītē mēs atradām apaļu olu, un pēc ātras "Google" meklēšanas sapratām, ka tā ir viena no miljarda," Žaklīna atstāsta saņemto komentāru no sekotāja.

Sekotājs arī turpina: "Burtiski tikai viena ola no miljarda ir perfekti apaļa. Pēdējā šāda ola tika pārdota par 1 400 ASV dolāru!!!"

Protams, šī ir prātam neaptverama summa, ko maksāt par olu. Parasti tik lielās naudas summas vērtētu kādu luksusa preci, mākslas darbus vai automašīnas.

Protams, šīs olas gadījuma tās retums spēlē lielu lomu cenas celšanā. Olas bieži arī iepērk muzeji, kuru interesēs ir savvaļas putnu saglabāšana.

Viena no dārgākajām olām, ko var nopirkt par naudu, ir no izmirušā ziloņputna. To olas var būt aptuveni 800 gadus vecas un ir absolūti iespaidīgas, jo ir 200 reizes lielākas par vistas olu.

Tiek uzskatīts, ka ziloņputns bija apmēram 3 metru garš un svēra vairāk nekā 440 kg. Viņu dzimtene bija Madagaskara, un pirms aptuveni 400 gadiem tos nomedīja tādos apjomos, ka suga izzuda.

2013. gadā neskarta ziloņputna ola tika pārdota "Christies" izsoļu namā par aptuveni 77 600 eiro.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu