FOTO Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens "Novadu dižošanās"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku dalībnieku gājiens "Novadu dižošanās"
XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku dalībnieku gājiens "Novadu dižošanās" Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Pie Brīvības pieminekļa šodien notiek Dziesmu un deju svētku dalībnieku gājiens "Novadu dižošanās", kas noslēgsies pie Dailes teātra.

Dziesmu un deju svētku 150 jubilejas gadā gājienā pirmo reizi kopā satiekas dalībnieki no jaunizveidotajiem Latvijas novadiem. Gājienā pārstāvēta Kurzeme, Zemgale, Vidzeme, Sēlija un Latgale.

Savukārt Vērmanes dārzā no plkst.10 notiek amata meistaru darinājumu gadatirgus. Tradīcija aizsākās ar 2003.gada Dziesmu un deju svētkiem.

Gadatirgū ar saviem darinājumiem piedalās meistari un amatnieki, kuri darina mūsdienīga dizaina priekšmetus, kā idejisko bāzi izmantojot tradicionālo mantojumu.

Vērmanes dārza estrādē notiek folkloras kopu, tautas teātru, mazākumtautību ansambļu, tautas muzikantu un citu kolektīvu koncerti.

Laukumā pie "Arēnas Rīga" šodien no plkst.21 līdz 23 norisināsies Dziesmu un deju svētku atklāšanas koncerts, kas paredzēts tikai svētku dalībniekiem.

Dziesmusvētku atklāšanas koncertā uzstāsies Intars Busulis, Marina Rebeka, Egils Siliņš, Jānis Šipkevics, Aija Andrejeva, muzikālā apvienība "Tautumeitas" un citi solisti un grupas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu