Vācijā konfiscē auto ar Krievijas numuru zīmēm. Īpašnieki sūdzas (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ireshetnikov54/Shutterstock

Automašīnu ar Krievijas numura zīmēm īpašnieki ir sākuši sūdzēties par savu transportlīdzekļu konfiskāciju Vācijā, vēsta neatkarīgais medijs "The Moscow Times".

Dažos gadījumos iestādes uzskata, ka personīgo transportlīdzekļu ievešana ir sankcionētu preču eksports no Krievijas uz Eiropas Savienību. 

Ivans Kovaļs dzīvo Vācijā, bet nāk no Krievijas. Viņš aģentūrai "RBC" pastāstīja par viņa automašīnas konfiskāciju, kas notika, neraugoties uz to, ka visi dokumenti bija kārtībā. Kovaļs apgalvo, ka ar konfiskāciju esot pārkāptas viņa tiesības uz īpašumu, un iesniedzis sūdzību Hamburgas prokuratūrā.

Līdzīgs gadījums, ko aprakstīja "Fontanka.ru", iepriekš notika ar Sanktpēterburgas iedzīvotāju Sergeju, kurš ar ģimeni ceļoja pa Eiropu. Arī viņa automašīna tika konfiscēta, atsaucoties uz sankcijām.

"BGP Litigation" partneris, advokāts Sergejs Glandins uzskata, ka Vācijas iestāžu rīcība ir sankciju noteikumu rupjas interpretācijas rezultāts. Nozaru regula Nr. 833 formāli aizliedz eksportēt no Krievijas uz ES 21. regulas pielikumā uzskaitītās preces, to skaitā arī automašīnas. Tās tiekot konfiscētas, neraugoties uz to, ka šīs automašīnas nav paredzēts pārdot.

Saskaņā ar sankciju regulu (3i pants Nr. 833/2014) ES ir aizliegts pirkt, importēt un pārvadāt tranzītā preces, kas uzskaitītas šā dokumenta 21. pielikumā, ja šīs preces rada ievērojamus ienākumus Krievijai un var destabilizēt situāciju Ukrainā, paziņoja Vācijas muitas iestādes. Dokumentā ir minēti arī vieglie automobiļi, tāpēc uz tiem principā attiecas aizliegums.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu