Izlūki: Krievija atcēlusi starptautisku gaisa spēku šovu, baidoties par mazu apmeklētāju skaitu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievija atcēlusi starptautisko gaisa spēku šovu, kas pazīstams ar nosaukumu MAKS. Šāds lēmums pieņemts, baidoties par drošību, kā arī sankciju, starptautiskās izolācijas un vispārējā haosa aviācijas un kosmosa vienībās dēļ, liecina Apvienotās Karalistes izlūkdienesta informācija.

"Katru otro gadu MAKS notiek netālu no Maskavas un demonstrē Krievijas civilo un militāro kosmosa sektoru, un tas ir kļuvis par svarīgu elementu eksporta klientu nodrošināšanai," paziņoja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Tas būtu bijis pirmais aviācijas šovs kopš kara sākuma. Krievijas iekšējie eksperti ieteikuši to atcelt divu galveno iemeslu dēļ: lai izvairītos no reputācijas kaitējuma, ja tajā piedalīsies mazāk starptautisko delegāciju, un "drošības bažu" dēļ saistībā ar nesenajiem bezpilota lidaparātu uzbrukumiem Maskavā, atzīmē izlūki.

Kopš Krievija iebruka Ukrainā 2022. gada 24. februārī Krievijas aviācijas un kosmosa nozare ir smagi cietusi. Tā cīnās ar stingrām starptautiskajām sankcijām, bet Krievijas kosmosa spēku komandieris ģenerālis Sergejs Surovikins ir pazudis no sabiedrības redzesloka. 

Surovikins kalpoja par saikni starp Krievijas Aizsardzības ministriju un militārā grupējuma "Vagner" vadītāju Jevgeņiju Prigožinu, kurš sarīkoja īslaicīgu sacelšanos pret Krievijas militāro vadību. 

Surovikins nav redzēts kopš sacelšanās un, iespējams, ir arestēts par saistību ar Prigožinu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu