Britu izlūki: Ukraina varētu atbrīvot Bahmutu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas pretuzbrukumā Krievijas spēki varētu zaudēt maijā ieņemto Bahmutu, teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas sestdien publiskotajā izlūkošanas informācijas apkopojumā.

Britu izlūki norādījuši, ka jūnijā Doneckas apgabala pilsētas, kas mēnešiem ilgi bija kauju epicentrs, apkaimē bija salīdzinošs klusums, "tomēr pēdējās septiņās dienās Bahmuta atkal kļuvusi par vienu no intensīvāko kauju frontē vietu".

"Ukrainas spēki ir guvuši stabilus panākumus gan Krievijas kontrolētās pilsētas ziemeļos, gan dienvidos," lasāms britu Aizsardzības ministrijas paziņojumā, kurā pieļauts, ka krievu spēkiem traucē sliktā morāle, dažādu vienību apvienošana un ierobežotas iespējas atrast un veikt triecienus pa Ukrainas artilēriju.

"Krievijas vadībai gandrīz noteikti padošanās Bahmutā nav politiski pieņemama," norādījuši britu izlūku atgādinot, ka Bahmutai Krievija piešķir simbolisku nozīmi kā "vienam no retajiem Krievijas panākumiem pēdējo divpadsmit mēnešu laikā".

Vienlaikus, britu ekspertu vērtējumā, ļoti iespējams, ka krieviem ir maz papildu rezervju, ko izmantot šajā sektorā.

Piektdien kļuva zināms, ka Bahmutas virzienā ukraiņu spēki diennakts laikā pavirzījušies uz priekšu par vairāk nekā kilometru.

ASV Kara studiju institūta (ISW) ekspertu vērtējumā ukraiņu spēki pie Bahmutas ir guvuši taktiski nozīmīgus panākumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu