VIDEO Maestro Raimonds Pauls atklāj, kā jūtas dziesmu svētku noslēguma koncertā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Maestro Raimonda Paula dziesmas neilgi pēc skaņdarba "Manai dzimtenei" izskanēšanas XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku noslēguma koncertā "Kopā augšup" žurnālistam Arnim Krauzem pastāstījis par saviem iespaidiem.

Dziesma "Manai dzimtenei" ar dzejnieka Jāņa Petera vārdiem uzrakstīta 1972. gadā kā veltījums Vispārējo latviešu Dziesmu svētku simtgadei un gadu vēlāk izdota minialbumā kopā ar dziesmām "Dzel manī sauli" un "Vēju stundā". XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku noslēguma koncertā "Kopā augšup" tā, pēc kopkora un klausītāju pieprasījuma, tika atskaņota divreiz, arī publikai stāvot kājās. Pie klavierēm - pats autors.

Pēc otrreizējas dziesmas atskaņošanas Maestro dalījās savās pārdomās īsā sarunā ar žurnālistu Arni Krauzi. Saruna publicēta vietnē "Twitter".

"Man tā koncertdzīve diezgan aktīva pēdējā laikā," saka Maestro. "Bet nu dziesmu svētki ir dziesmu svētki!"

Sarunas laikā fonā var dzirdēt, ka estrādē koristi dzied ""Saule, Pērkons, Daugava". Raimonds Pauls uzsver šīs dziesmas nozīmi.

"Ļoti patīkami, ka es dzirdu tagad to [dziesmu], kas ir viens no dziesmu svētku pamatakmeņiem!" par komponista Mārtiņa Brauna skaņdarbu saka Maestro.

"Atklāti runājot, tajos gados es vēl biju kaut kādā amatā un mēs šo dziesmu atradām un "ieslēdzām" dziesmu svētku repertuārā (..) lēnā garā tā ieguva to vietu, kāda viņai šodien ir. Lai tādas [dziesmas] būtu vairāk!" pauž Raimonds Pauls.

Sarunas noslēgumā neiztika arī bez Maestro raksturīgā humora.

"Es rīt centīšos piezvanīt uz [Latvijas Radio 1 raidījumu] "Brīvo mikrofonu" un pateikšu par jums visu, ko domāju!" joko Raimonds Pauls.

VIDEO: Maestro dalās iespaidos pēc savas dziesmas 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu