Noskaidrots, cik pērn nopelnījusi bijusī VM valsts sekretāre Dreika

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības inspekcijas vadītāja Indra Dreika
Veselības inspekcijas vadītāja Indra Dreika Foto: Edijs Pālens/LETA

2022. gadā bijusī Veselības ministrijas valsts sekretāre, uz Zāļu valsts aģentūras (ZVA) vadītājas posteni pārceltā Indra Dreika nopelnījusi 67 976 eiro. Tas ir par 7 473 eiro vairāk nekā 2021. gadā, kad viņa valsts pārvaldē saņēma 60 503 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija.

Dreikas kā valsts sekretāres atalgojums kopumā bija 67 976 eiro, taču papildus viņa saņēmusi Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras pabalstu 150 eiro apmērā, ienākumus no saimnieciskās darbības un komercdarbības 2906 eiro apmērā un apdrošināšanas atlīdzību 469 eiro apmērā.

Dreikai pieder dzīvoklis Rīgā, bet zeme Rīgā un Saunas pagastā, kā arī īpašumi Jūrmalā atrodas kopīpašumā.

Tāpat Dreikai pieder 2017.gadā ražota automašīna "Volkswagen Passat" un 2016.gadā ražots "Nissan Qashqai".

Kopš šī gada februāra Dreika pilda ZVA vadītājas pienākumus. Līdz tam kopš 2021.gada viņa pildīja Veselības ministrijas valsts sekretāres amata pienākumus. Šobrīd valsts sekretāra pienākumus līdz jauna pretendenta izvēlei pilda trīs līdzšinējie valsts sekretāra vietnieki.

VM aģentūrai LETA pavēstīja, ka valsts sekretārs tiks meklēts konkursa kārtībā. Šobrīd notiek konkursa prasību, komisijas sastāva un citu tehnisku jautājumu saskaņošanas process ar Valsts kanceleju, kas izsludinās konkursu uz amata vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu