Igaunijas policija Narvā aizliedz Krievijas kara propagandu atbalstošus pasākumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Uzvaras dienas" svinības Narvā.
"Uzvaras dienas" svinības Narvā. Foto: Reuters/ScanPix

No trešdienas, 26.jūlija, līdz 2.augustam Igaunijas policija aizliegusi Krievijas kara propagandu atbalstošu pasākumu organizēšanu valsts ziemeļaustrumu pilsētā Narvā.

Policija ir aizliegusi gājienus, pulcēšanā un runas, kurās ar simboliem, vārdiem vai rīcību tiek pausts atbalsts karam un Krievijas diktatora Vladimira Putina režīma kara noziegumiem Ukrainā, informēja Igaunijas Policijas un robežsardzes departamentā.

Par aizliegto pasākumu organizēšanu draudēs naudas sods vai līdz vienam gadam ilgs cietumsods. Policija aizturēs personas, kas aicina piedalīties aizliegtos pasākumos vai jebkādā veidā palīdz organizēt aizliegtus pasākumus.

Līdz otrdienai policija bija saņēmusi vienu pieteikumu par publiska pasākuma organizēšanu Narvā trešdien. Pasākums netika atļauts.

Narvas policijas iecirkņa vadītājs Indreks Pivi sacīja, ka noteiktas personas iepriekš jūlija beigās un augusta sākumā ir atzīmējušas gan gadadienu, kopš padomju karaspēks okupēja Narvu, gan dažādu Krievijas armijas vienību gadadienas.

"Krievijas karš Ukrainā ir noziedzīgs, un Igaunijā ir aizliegts gan izmantot ar Krievijas propagandu saistītus simbolus, gan atzīmēt gadadienas," viņš atgādināja.

Pivi paskaidroja, ka Krievijas armija turpina pastrādāt kara noziegumus Ukrainā, tādēļ tādas pulcēšanās nav iedomājamas.

"Domājams, ka šajos pasākumos izmantos naidīgu simboliku, kas varētu nozīmēt būtiskus juridiskus pārkāpumus un konfliktus," viņš stāstīja. "Mēs arī uzmanām internetā un, jo īpaši, sociālajos medijos notiekošo, lai novērstu naida kurināšanu vai ātri atklātu tādus gadījumus," sacīja Narvas policijas iecirkņa vadītājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu