Marija Naumova: Sievietēm ir jādzied un jādejo! Vienalga kur, vienalga kādā valodā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Šis gads aktrisei un dziedātājai Marijai Naumovai paiet latīņamerikāņu ritmos. Atzīmējot savu 50. dzimšanas dienu, Marija izveidoja koncerprogrammu "Fiesta de Maria". Viņas mērķis bijis cilvēkiem atgādināt, ka ir jāpriecājas. Tiešsaistes žurnālam "Klik" Marija stāsta par savu iekšējo pasauli, mūziku un savu dzīvi.

Pirms desmit gadiem viņa izveidoja koncertprogrammu romu tautas noskaņās, bet nu šis gads paiet latīņamerikāņu ritmos. Kāpēc tieši Latīņamerika? "Latīņamerika, Brazīlija – tas gals, tur dzīvo cilvēki, kas prot priecāties! Gribēju to kaut nedaudz ienest arī šeit."

"Es domāju, ka vismaz mūsu paaudzei šī ir tāda mūzika, pie kuras grūti nosēdēt mierā. Gribas dejot, tie ir svētki. Latīņamerikāņu mūzika ir tā, pie kuras gribas dejot un dziedāt līdzi."

Vai arī viņas personībā ir kaut kas no Latīņamerikas? Marija neminstinoties teic: "Ir, ir! Es gaidu, kad kādudien nodošu ģenētiskās analīzes, lai saprastu, kas es īsti esmu, jo tad, kad pirms 10 gadiem taisīju koncertprogrammu romu tautas noskaņās, arī tad nodomāju, ka manī ir kaut kas no tā. Manī ir tā enerģija.

Sēžot pretī Marijai, no viņas strāvo miers, līdzsvars, balanss. Jautājot, kā to iegūst, viņa teic, ka liela nozīme ir Indijai, kura viņai jau ir kā otrās mājas. Bet ir vēl kāds noslēpums: "Sievietēm ir jādzied un jādejo! Vienalga kur, vienalga kādā valodā, bet sievietei tas ir jādara."

Pilnu interviju ar Mariju Naumovu lasiet TVNET GRUPAS tiešsaistes žurnālā "Klik".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu