ASV paziņo par militāru palīdzību Taivānai 345 miljonu dolāru apmērā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

ASV piektdien paziņoja par militārās palīdzības paketi Taivānai 345 miljonu ASV dolāru (313 miljonu eiro) apmērā, kuras mērķis ir ātri uzlabot salas spēju atvairīt jebkādu iespējamu Ķīnas iebrukumu.

Šī palīdzība, kas ietver izlūkošanas un novērošanas aprīkojumu un vieglo ieroču munīciju, tiks piešķirta no ASV rezervēm, šādi nodrošinot tās ātrāku piegādi.

Tā paredzēta "spējām, kuras Taivāna varēs izmantot, lai stiprinātu atvairīšanu tagad un nākotnē", sacīja Pentagona oficiāls pārstāvis.

ASV Kongress ir pilnvarojis prezidentu Džo Baidenu ņemt palīdzību Taivānai no ASV bruņoto spēku krājumiem. Līdzīgā veidā Vašingtona ir nodrošinājusi liela apjoma palīdzību Ukrainai kopš Krievijas iebrukuma pērnā gada februārī.

Ķīnas armija pērn divreiz rīkoja liela mēroga manevrus ap Taivānu, tajos izspēlējot mērķētus triecienus un šīs salas blokādi.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949.gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika, kas joprojām uzskata Taivānu par savas teritorijas sastāvdaļu. Taivāna pastāvīgi dzīvo Ķīnas iebrukuma draudu ēnā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu