RFS izstājas no UEFA Konferences līgas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne (RFS)

Latvijas futbola vienība RFS ceturtdien nepārvarēja UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otro kārtu.

Iepriekšējās sezonas grupu turnīra dalībniece RFS atbildes mačā Baku, stundu spēlējot mazākumā, ar rezultātu 1:2 (0:0) piekāpās Masaziras "Sabah" un divu maču summā zaudēja ar 1:4.

Ceturtdien atbildes spēli aizvada arī "Riga", bet "Audai" pēc zaudējuma viesos noslēdzās debijas sezona Eirokausos.

Rīgas komandas labā vārtus guva Jānis Ikaunieks.

RFS izredzes atspēlēties mazinājās spēles 34.minūtē, kad pussargs Artūrs Zjuzins saņēma savu otro dzelteno kartīti dažu minūšu laikā un tika noraidīts no laukuma. Pēc tās pašas epizodes laukuma bija jāatstāj arī RFS galvenajam trenerim Viktoram Morozam, kurš iebilda tiesnešu lēmumam.

Otrā puslaika sākumā RFS vairākkārt bīstami uzbrukuma pretinieku vārtiem, bet vienā no pretuzbrukumiem Jevgeņijam Nerugalam bija jāglābj viesi no nonākšanas iedzinējos.

Ilgstošie centieni atspēlēties vainagojās panākumiem 66.minūtē, kad Ikaunieks uztvēra bumbu soda laukumā un meistarīgi nolika to pa sitienam, panākot 1:0 mačā jeb 1:2 summā. Vēl vairākas teicamas iespējas palika neizmantotas, turklāt 77.minūtē Džojs Lenss Mikels pretuzbrukumā panāca 1:1.

Kompensācijas laikā mājinieki pretuzbrukumā izskrēja četratā pret vienu RFS futbolistu un Emanuēls Apehs nodrošināja uzvaru arī summā.

Pagājušajā nedēļā RFS Jūrmalā mačā ar "Sabah" neizmantoja daudzas iespējas un piekāpās ar 0:2.

Jau ziņots, ka otro kārtu pārvarēja "Valmiera", kas čempionu zara trešajā kārtā tiksies ar Tirānas "Partizani" no Albānijas.

Grupu turnīra sasniegšanai nepieciešams pārvarēt kopumā četras kvalifikācijas kārtas.

Sacensību fināls notiks 2024.gada 29.maijā Atēnās.

Iepriekšējās sezonas finālā Vesthemas "United" futbolisti finālā ar 2:1 pārspēja RFS pretinieci grupu turnīrā Florences "Fiorentina".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu