Zelenskis ar sievu ieradies Nīderlandē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Volodimirs Zelenskis, NATO samits Viļņā 2023.
Volodimirs Zelenskis, NATO samits Viļņā 2023. Foto: AP/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis kopā ar sievu Olenu svētdien, 20. augustā, ieradies vizītē Nīderlandē.

Zelenska lidmašīna nolaidās Nīderlandes Gaisa spēku bāzē Eindhovenē ap plkst.12 pēc Latvijas laika.

"Kopā ar pirmo lēdiju un komandu ieradāmies Nīderlandē. Kā vienmēr, mums būs saturīgas sarunas ar premjerministru Marku Riti," vietnē "Telegram" paziņoja Zelenskis.

"Galvenais jautājums ir F-16 Ukrainai, lai aizsargātu mūsu tautu no Krievijas terora. Mēs kļūstam spēcīgāki. Darba kārtībā ir arī Globālais miera samits, Miera Formula un teroristiskās valsts saukšana pie atbildības," pavēstīja Ukrainas prezidents.

Zelenskis armijas bāzē aplūkoja F-16, kurus cer saņemt no Nīderlandes.

Zelenskis sestdien apmeklēja Zviedriju, kur ar Zviedrijas premjerministru Ulfu Kristersonu vienojās turpināt militāro sadarbību.

Šodien Zelenskis paziņoja, ka turpinās sarunas ar citām valstīm, kas atbalsta Ukrainu, lai tās piegādātu Ukrainai tai nepieciešamo militāro aprīkojumu.

Papildus Nīderlandei arī Dānija ir piedāvājusi piegādāt Ukrainai ASV ražotos iznīcinātājus F-16, un ASV amatpersona šonedēļ paziņoja, ka ASV ir apstiprinājušas iznīcinātāju F-16 nosūtīšanu uz Ukrainu no Dānijas un Nīderlandes, tiklīdz būs pabeigtas ukraiņu pilotu apmācības.

Dānija un Nīderlande šovasar NATO ietvarā izveidoja koalīciju, lai apmācītu ukraiņu pilotus lidot ar F-16. Arī Beļģija un Norvēģija tiek uzskatītas par iespējamām ASV iznīcinātāju piegādātājām.

Plānots, ka Ukrainas pilotu apmācība darbam ar amerikāņu iznīcinātājiem F-16 sāksies šomēnes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu