Peskovs apgalvo, ka Kremļa iesaiste Prigožina nāvē esot "absolūti meli" (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: sputnik

Kremlis, piektdien, 25. augustā, nācis klajā ar atbildi apgalvojumiem, ka algotņu grupējuma "Vagner" līdera Jevgeņija Prigožina nogalināšana tikusi īstenota Kremļa uzdevumā. Krievijas autokrāta Vladimira Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka tie esot "absolūti meli", ziņo medijs "The Guardian".

Kremlis arī paziņojis, ka vēl nevar pilnīgi apstiprināt viņa nāvi, jo nepieciešams gaidīt ekspertīžu rezultātus. 

Peskovs žurnālistiem sacīja, ka "pašlaik ir daudz spekulāciju saistībā ar šo aviokatastrofu un pasažieru, tostarp Jevgeņija Prigožina, traģisko bojāeju."

"Protams, Rietumos visas šīs spekulācijas tiek pasniegtas no labi zināma rakursa. Tie ir absolūti meli. Atspoguļojot aviokatastrofu, ir jābalstās uz faktiem. Vēl nav daudz faktu. Tie ir jānosaka izmeklēšanas darbību laikā," spriedelēja Peskovs. 

Sarunas noslēgumā Kremļa runasvīrs norādīja, ka nav iespējams pateikt, vai Putins piedalīsies Prigožina bērēs, jo viņam esot "ļoti pilns grafiks".

Foto: Prigožina lidmašīnas avārijas vieta

Kā ziņots, rīkojumu nogalināt algotņu grupējuma "Vagner" vadītāju Jevgeņiju Prigožinu, kurš gāja bojā trešdien, nogāžoties lidmašīnai, visticamāk, devis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, norāda ASV Kara studiju institūts (ISW).

ISW piekrīt viedoklim, ka Prigožina lidmašīnas nogāšanās nenotika nejauši 23. augustā - tieši divus mēnešus pēc dumpja sākuma 23. jūnijā.

Prigožins trešdien gāja bojā, nogāžoties lidmašīnai Krievijas Tveras apgabalā. Katastrofā dzīvību zaudēja visi 10 cilvēki, kas atradās lidmašīnā, viņu vidū vairāki "Vagner" komandieri.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu