Slovēnijas basketbolisti izcīna septīto vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Slovēnijas vīriešu basketbola izlase 9. septembrī Manilā Pasaules kausā izcīnīja septīto vietu.

Slovēnija ar 89:85 (15:18, 27:23, 28:19, 19:25) pieveica Itāliju.

Uzvarētājiem divu rezultatīvu piespēļu līdz "triple-double" pietrūka Lukam Dončičam, kurš sakrāja arī 29 punktus un desmit atlēkušās bumbas. 12 punktus guva Maiks Tobijs, bet desmit - Zorans Dragičs.

Itāļiem teicami spēli aizvadīja Marko Spisu, trāpot sešus no 11 tālmetieniem un sakrājot 22 punktus. Viņa komandas biedri trāpīja vien četrus no 24 tālmetieniem.

16 punktus guva Simone Fontekio, 13 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Akile Polonāra, bet Džampaolo Riči kontā 11 punkti, sešas atlēkušās bumbas un piecas personiskās piezīmes.

Itālijas basketbolisti sakrāja 11 pārtvertas bumbas, pretiniekiem šādā veidā atņemot bumbu piecreiz.

Kaut gan pirmo grozu ar divpunktu metienu guva slovēņi, savu komandu vadībā izvirzot Maikam Tobijam, vēlāk iniciatīvu pārņēma itāļi, pēc Simones Fontekio tālmetiena, kā arī diviem Akiles Polonāras divpunktu metieniem panākot 12:4 un visu atlikušo ceturtdaļu esot vadībā.

Ar Zorana Dragiča trīspunktu gājienu un vēl vienu precīzu divpunktnieku vadībā otrās ceturtdaļas sākumā ar 20:18 izvirzījās Slovēnija, un, turpinoties līdzīgai cīņai ar vadības maiņām, lielāko pārsvaru sasniedza neilgi pirms puslaika beigām, kad Luka Dončičs realizēja trīspunktu metienu (42:38).

Otro puslaiku Slovēnija sāka ar septiņiem gūtiem punktiem pēc kārtas, bet pēc Dončiča tālmetiena panāca 11 punktu pārsvaru - 55:44.

Divas minūtes un 31 sekundi līdz trešās ceturtdaļas beigām Dončičs ar diviem soda metieniem panāca jau 15 punktu pārsvaru - 65:50.

Itāļi trešās un ceturtās ceturtdaļas mijā guva astoņus punktus pēc kārtas, bet pēc Nikolo Melli divpunktnieka pietuvojās rezultātā līdz 70:73, liekot Slovēnijai pieprasīt minūtes pārtraukumu.

Vēl vienu pārtraukumu slovēņi pieprasīja, kad pēc Mateo Spanjolo metiena rezultāts kļuva neizšķirts - 76:76.

Trīs minūtes un 26 sekundes pirms mača beigām laukumu pameta Luidži Datome, karjeru izlasē beidzošo basketbolistu, skatītāju un pretinieku aplausiem skanot, sveicot visiem Itālijas izlases dalībniekiem.

Žiga Dimecs ar divpunktu metienu atjaunoja piecu punktu pārsvaru Slovēnijai - 83:78, bet pēc Marko Spisu sestā precīzā tālmetiena spēlē, viņa divpunktu metiena un Džampaolo Riči grozā ielabotās bumbas ar 85:83 vadībā izvirzījās jau Itālija, liekot pretiniekiem pieprasīt vēl vienu pārtraukumu.

Uz to ar tālmetienu no stūra atbildēja Jakobs Čebašeks (86:85), bet pretējā laukuma pusē piezīmi uzbrukumā nopelnīja Fontekio.

Pēc Gregora Hravata diviem precīziem soda metieniem Itālijas uzbrukumā kļūdu pieļāva Fontekio. Dragičs kļūdījās pirmajā soda metienā, bet otrajā panāca 89:85 pārsvaru Slovēnijai.

Pēc pieprasītā minūtes pārtraukuma Itālija Spisu tālmetiens bija neprecīzs, slovēņiem svinot uzvaru.

Plkst.15.30 pēc Latvijas laika cīņā par piekto vietu tiksies Latvija un Lietuva, tiešraidē spēli translējot televīzijas kanālam TV3.

Svētdien finālā tiksies Vācija un Serbija, bet par bronzas medaļām spēlēs ASV un Kanāda.

Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkojas "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tika noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu