Gunāra Kūtra izteikumi, kas saņēmuši plašu kritiku, pārtapuši dziesmā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas priekšsēdētāja amatam virzītā Gunāra Kūtra (ZZS) izteikumi raidījumā "Krustpunktā", kas saņēmuši plašu kritiku, nu tapuši par dziesmu. Noklausies!

Latvijas Radio 5 raidījums "Citi Rīti" vietnē "Soundcloud" dalījies ar Kūtra izteikumu remiksu. 

Jau ziņots, ka 

pret Kūtri vērsta plaša kritika saistībā ar viņa publiskajiem izteikumiem par piemēra ņemšanu no dažādiem, tostarp apsūdzētiem oligarhiem.

Kūtris izteicās: ja viņam būtu jāattīsta Latvijas ekonomika, viņš "noteikti uz kādu apspriedi saaicinātu Latvijas miljonārus, vienalga, apsūdzēti vai notiesāti, un ar viņiem aprunātos".

Tāpat Kūtris intervijā atzina, ka, viņaprāt, koruptīvos noziegumos apsūdzētais bijušais Ventspils mērs un pašreizējā Ventspils domes deputāts Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") ir bijis labs saimnieks.

Pēcāk Kūtris atvainojās par saviem izteikumiem, reaģējot uz Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) pausto, ka gaida deputāta un Saeimas priekšsēdētāja amata kandidāta atvainošanos sabiedrībai par viņa izteikumiem Latvijas Radio.

Par Saeimas priekšsēdētāju trešdien ievēlēta koalīcijas virzītā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāve Daiga Mieriņa.

Mieriņa līdz šim bija Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja, šo amatu ieņemot arī Krišjāņa Kariņa (JV) valdības pilnvaru laikā, kad strādāja opozīcijā.

Jaunā, Evikas Siliņas (JV) valdības koalīcija - ZZS, "Jaunā vienotība" (JV) un "Progresīvie" - par Mieriņas kandidatūru Saeimas priekšsēdētājas amatam vienojās pēc tam, kad atbalstu neguva ZZS virzītais Gunārs Kūtris.

Kūtris iepriekš bija ieguvis arī JV un "Progresīvo" akceptu, taču pēdējās dienās viņa izteikumi medijos radīja sašutumu sabiedrībā un jautājumus par atbilstību amatam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu