Rinkēvičs ASV investoriem cenšas izcelt Latvijas priekšrocības ES vienotajā tirgū

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs.
Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs. Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Latvijā ir vērts investēt, jo valsts nodrošina attīstītu infrastruktūru un labi izglītotu darbaspēju, uzsvēra Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, šodien Bostonā "Spotlight Latvia 2023" konferencē uzrunājot ASV uzņēmējus.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, Rinkēvičs paudis, ka Latvijā ir labvēlīga tirdzniecības vide, kā arī konkurētspējīga nodokļu sistēma. Prezidents uzsvēra, ka uzņēmējdarbība Latvijā nodrošina piekļuvi Eiropas Savienības (ES) vienotajam tirgum.

"Latvija šobrīd strādā pie vairākiem liela mēroga projektiem, tostarp mūsu saistībām Trīs jūru iniciatīvas ietvaros, kas ļaus izveidot ātrāku, zaļāku, digitālāku un izmaksu ziņā efektīvāku savienojumu ar visu Eiropas kontinentu," sacīja Rinkēvičs.

Viņš pieminēja projektu "Rail Baltica", ar kuru paredzēts apvienot Baltijas valstis ar Eiropas tīklu, izmantojot ātrgaitas dzelzceļa infrastruktūru.

Savukārt "Via Baltica" transporta koridors kalpos kā galvenais ceļa posms reģionā. Tāpat Latvija sadarbībā ar Baltijas kaimiņvalstīm un Poliju strādā, lai šajos maršrutos ieviestu visaptverošu 5G koridoru. Prezidenta ieskatā, šī transporta un digitālās savienojamības sinerģija parāda Baltijas reģiona ambīcijas pēc integrētas un tehnoloģiski progresīvas nākotnes.

"Digitālā infrastruktūra Latvijā ir labs piemērs citiem. Esam piektajā vietā Eiropas Savienībā lieljaudas tīkla pārklājuma ziņā. Mums ir daudz piemēru par veiksmīgiem, tehnoloģiski attīstītiem uzņēmumiem, kas darbojas ASV," savā runā akcentēja Rinkēvičs.

Tāpat prezidents uzsvēra Latvijas izcilību biomedicīnas nozarē un digitālās attīstības sasniegumus. Rinkēvičs pateicās Latvijas-ASV tirdzniecības un rūpniecības kamerai un iesaistītajām Latvijas institūcijām augsta līmeņa pasākuma organizēšanā.

Pasākums pulcēja Latvijas un ASV investorus, uzņēmējus, kā arī universitāšu un pētniecības centru pārstāvjus ar mērķi stiprināt ASV investīciju piesaisti Latvijai. Šogad "Spotlight Latvia" galvenie temati bija biotehnoloģijas, biomedicīna un farmācija, kā arī izglītības izcilība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu