VIDEO Justīnes slepkavība: tēvs un pamāte daļēji atzīst vainu un cer uz mazāku sodu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Justīne Reinikova.
Justīne Reinikova. Foto: No Valsts policijas rīcībā esošajiem materiāliem

Rogovkas meitenes nonāvēšanas lietā abi aizturētie – bērna tēvs un pamāte – savu vainu atzīst daļēji un cer, ka pierādījumu trūkuma dēļ viņiem netiks piespriests mūža ieslodzījums, ziņo Latgales reģionālā televīzija (LRT).

Justīnes tēvu, Vladimiru Reinikovu, un viņa sievu, meitenītes pamāti Sandru Reinikovu, apcietināja jūnija nogalē aizdomās par bērna slepkavību. Apritot noteiktajiem diviem mēnešiem, tiesa drošības līdzekli pagarināja vēl par diviem mēnešiem, tādējādi nodrošinot, lai aizdomās turamie netraucē izmeklēšanas gaitu – norādīja Rēzeknes tiesas izmeklēšanas tiesnese Aija Jermacāne. Pierādījumi krimināllietā tiek vākti joprojām, un Valsts policija plašāku informāciju nesniedz.

"Vērtējot to, cik rūpīgi bija, teiksim, slēptas šī notikuma pēdas, nu, nav šaubu, ka šie cilvēki varētu arī turpmāk veikt kādas darbības, lai pēc iespējas, teiksim tā, uzlabotu savu stāvokli. Viņi labi saprot, ka visticamāk, viņi no kriminālatbildības neizvairīsies. Par to šaubu viņiem nav, bet viņi darīs visu, lai tas iespējamais sods būtu mazāks un arī apsūdzība būtu pēc iespējas mazāk barga," sacīja tiesnese.

Izmeklētājiem lielākais izaicinājums ir pierādīt, ka Justīne tika noslepkavota tīši. Tiesnese atzina, ka meitenes līķītis atrasts pēc ilga laika, kas apgrūtina noteikt nāves iemeslu.

"Ir ļoti lielas problēmas noteikt patieso viņas nāves cēloni.

Tas ir atbildīgs darbs ekspertiem, jo no tā arī var būt atkarīga nodarījuma kvalifikācija, pēc kāda krimināllikuma panta aizdomās turētajiem tiks celta apsūdzība un līdz ar to, par kādu pantu celto apsūdzību arī vērtēs tiesa un atzīs vai neatzīs viņus par vainīgiem," piebilda Jermacāne.

Šobrīd lietu skata par slepkavību pastiprinošos apstākļos, kad noslepkavots nepilngadīgais, par ko soda ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no desmit līdz 20 gadiem. Taču aizdomās turamo advokāti cer, ka nodarījuma kvalifikācija var mainīties.

"Es ļoti ceru, ka nāves cēlonis meitenei iestājies nevis no manas klientes darbības vai darbība, kura bija vērsta pret šo meitenīti, neizraisīja nāvi viņai un tur būs kāds cits pants, teiksim, viegla miesas bojājumu izdarīšana; vidēja smaguma miesas bojājuma izdarīšana.

Es ceru, ka varbūt mums izdosies uz vieglu pantu kādu pārkvalificēt viņu darbību," LRT atzina Sandras Reinikovas advokāts Valērijs Petrovskis.

Aizdomās turamie savu vainu atzinuši, bet daļēji. "Viņi vainu neatzīst, ka ir tīši nonāvējuši, tas ir, apzināti noslepkavojuši," sacīja tiesnese.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka 5. maijā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkā pazuda septiņus gadus vecā Justīne Reinikova. Meitenei bija veselības problēmas. Meitene piektdienas vakarā ap plkst. 19 esot izgājusi no savas dzīvesvietas un tajā neesot atgriezusies.

Policija un brīvprātīgie veica plašus meklēšanas pasākumus, pārmeklējot desmitiem kvadrātkilometru plašas teritorijas, taču meklēšana ilgstoši nedeva rezultātus.

Meitenes ķermenis ar acīm redzamiem miesas bojājumiem tika atrasts aprakts pamestas mājas pagrabā, meža vidū vairākus desmitus kilometru no meitenes dzīvesvietas.

21. jūnijā Rēzeknes tiesa aizdomās par Justīnes slepkavību nolēma paturēt apcietinājumā 20. jūnijā aizturētās personas – meitenes tēvu Vladimiru Reinikovu un viņas pamāti.

Plašāk LRT sižetā:

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu