"Kā viņš varēs palīdzēt Bostonas komandai?" Porziņģim basketbola medija vērtējumā vieta aiz debitantiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Facebook.com/ "Boston Celtics"

ASV basketbola medijs "Hoopshype" savā pirmssezonas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju top 100 latviešu basketbolistu Kristapu Porziņģi atstājis ārpus labākajiem 50 spēlētājiem.

Basketbola apskatnieka Frenka Urbinas veidotajā rangā Porziņģis ierindots 51. vietā, paliekot uzreiz aiz diviem debitantiem Viktora Vembanjamas (Sanantonio "Spurs") un Skūta Hendersona (Portlendas "Trail Blazers").

"Traumas allaž viņa sakarā ir radījušas uztraukumu, bet Bostona to droši vien apzinājās. Bet, kad Porziņģis ir vesels, viņš ir viens no labākajiem spēka uzbrucējiem NBA. Viņš trīspunktniekus var realizēt no tālas distances un ir lielisks metienu bloķētājs. Nav gan skaidrs, kā viņš varēs palīdzēt Bostonas komandai, kurai jau ir Džeisons Teitams un Džeilens Brauns - divi spēlētāji ar līdzīgām stiprajām pusēm (perimetra metiens un sarežģītu metienu realizācija) un arī vājībām (bumbas vadīšana un kļūdas)," rakstīja Ubrina.

Piektajā desmitā Porziņģim priekšā ir šādi basketbolisti:

50. Skūts Hendersons (Portlendas "Trail Blazers")

49. Viktors Vembanjama (Sanantonio "Spurs")

48. Bredlijs Bīls (Fīniksas "Suns")

47. Keids Kaninghems (Detroitas "Pistons")

46. Freds Vanvlīts (Toronto "Raptors")

45. Džrū Holidejs (Bostonas "Celtics")

44. Mailzs Tērners (Indianas "Pacers")

43. Evans Moblijs (Klīvlendas "Cavaliers")

42. Desmonds Beins (Memfisas "Grizzlies")

41. Tairīss Maksijs (Filadelfijas "76ers")

Iepriekš savu top 100 "galdā" lika arī viens no vadošajiem ASV sporta medijiem "CBS Sports", kurā Porziņģim tika atvēlēta nedaudz augstāka vieta.

Porziņģis aizvadītajā sezonā vidēji mačā atzīmējās ar 23,2 gūtajiem punktiem (karjeras rekords), 8,4 atlēkušajām bumbām, 2,7 rezultatīvām piespēlēm, 0,9 pārķertajām bumbām (karjeras rekords), kā arī 1,5 bloķētiem metieniem. Šajā sezonā latvietis grozam kopumā uzbruka ar 49,8% precizitāti (karjeras rekords, kā arī realizēja 38,5% tālmetienu (vidēji 2,1 trāpīts tālmetiens no 5,5 izmestajiem trejačiem). No soda metienu līnijas Porziņģis metienus realizēja ar 85,1% precizitāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu