"Hamas" uzbrukumā nogalināto izraēliešu skaits sasniedzis 800

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izraēlas kareivji pēc raķešu uzbrukuma.
Izraēlas kareivji pēc raķešu uzbrukuma. Foto: Reuters/ScanPix

Kopš palestīniešu islāmistu grupējums "Hamas" 7. oktobra rītā uzsāka uzbrukumu Izraēlai, gājuši bojā aptuveni 800 izraēlieši, liecina dati, kurus 9. oktobrī publicējusi Izraēlas valdība.

Vēl 2600 cilvēki uzbrukumos ir ievainoti.

Aptuveni 150 cilvēki sagrābti par ķīlniekiem nogādāti Gazas joslā, paziņoja Izraēlas valdības prese birojs. "Hamas" un grupējuma "Islāma džihāds" kaujinieki paziņojuši, ka sagrābuši vairāk nekā 130 ķīlniekus, kas nogādāti Gazas joslā. Viņu vidū ir gan militārpersonas, gan civilisti, tajā skaitā sievietes, bērni un gados veci cilvēki.

Uzbrukumos, kas sākās sestdienas rītā, bija iesaistīts aptuveni 1000 kaujinieku, televīzijas kanāla ABC raidījumā "This Week" pavēstījis ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.

Tikmēr Izraēlas varasiestādes ziņo, ka līdz šim likvidēti 400 kaujinieku, bet vairāki desmiti saņemti gūstā.

Reaģējot uz palestīniešu kaujinieku uzbrukumiem Izraēlas armija devusi triecienus vairāk nekā 800 mērķiem Gazas joslā, un palestīniešu varasiestādes ziņo, ka izraēliešu uzlidojumos nogalināti vismaz 558 cilvēki. Vēl aptuveni 2400 ir ievainoti.

Beit Hanuna, kas atrodas Gazas joslas ziemeļaustrumu stūrī un kuru "Hamas" izmantoja kā uzbrukuma placdarmu, izraēliešu gaisa uzlidojumos faktiski ir nolīdzināta līdz ar zemi.

Par bojāgājušo skaitu Beir Hanunā ziņu pagaidām nav, taču tiek uzskatīts, ka vairums iedzīvotāju, kuru skaits sasniedz vairākus desmitus tūkstošus, vēl iepriekš ir aizbēguši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu