Polijas opozīcijas partijas par premjera amata kandidātu izraugās Tusku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Vairumu balsu nesenajās Polijas parlamenta vēlēšanās saņēmušās trīs opozīcijas politisko spēku grupas līderi otrdien apliecināja, ka to kandidāts uz premjera amatu ir "Pilsoniskās koalīcijas" (KO) līderis ekspremjers Donalds Tusks.

"Mēs esam gatavi veidot valdību," parlamentā paziņojot par trīs politisko spēku apņemšanos strādāt kopā, paziņoja Tusks, viņam līdzās stāvot abu pārējo apvienību līderiem.

Prezidents Andžejs Duda jau pavisam drīz sāks pēcvēlēšanu konsultācijas ar parlamentā iekļuvušo partiju līderiem.

15.oktobra vēlēšanās visvairāk balsu saņēma līdz šim valdījusī nacionālkonservatīvā partija "Likums un taisnīgums" (PiS), un nav izslēgts, ka Duda kā pirmajam uzticēs iespēju vaidot valdību šim politiskajam spēkam.

Ar otrdienas paziņojumu opozīcijas līderi signalizē Dudam, ka ir gatavi uzņemties valdības veidošanu un ka prezidentam nevajadzētu velti tērēt laiku, valdības veidošanu uzticot PiS.

Duda jau otrdien tiksies ar premjerministru Mateušu Moravecki un citiem PiS pārstāvjiem, bet pēc tam ar Tusku un citiem viņa vēlēšanu alianses līderiem.

Ceturtdien konsultācijas turpināsies ar Tuska koalīcijas iespējamajiem partneriem - centriski labējo aliansi "Trešais ceļš" un kreiso partiju apvienību "Jaunie Kreisie" -, kā arī galēji labējo partiju "Konfederācija".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu