Somija spriež, ka "Balticconnector" gāzesvadu sabojājis ķīniešu kuģa enkurs

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Somijas Nacionālā izmeklēšanas biroja speciālisti netālu no Baltijas jūrā bojātā gāzesvada "Balticconnector" atraduši lielu enkuru un vilkšanas pēdas jūras smiltīs, ziņo Somijas sabiedriskais medijs "Yle".

Preses konferencē otrdien, 24. oktobrī, izmeklēšanas biroja pārstāvis norādīja, ka platas vilkšanas pēdas smiltīs tika atklātas vienā pusē gāzesvadam un mazliet šaurākas pēdas – otrā malā. 

Kad 8. oktobrī pēc noplūdes tika slēgts gāzesvads "Balticconnector", Somijas varasiestādes apliecināja, ka sākta izmeklēšana bojājumu lietā, kas, kā norādīja Somijas puses pārstāvji, radušies "ārējas" aktivitātes rezultātā.

Spriests, ka gāzesvada bojāšanā varētu būt iesaistīts kuģis "Newnew Polar Bear". Kuģa, kas reģistrēts zem Honkongas karoga, pārvietošanās "atbilst gāzesvada bojājumu rašanās laikam un vietai," teikts Nacionālā Izmeklēšanas biroja paziņojumā.

Jau iepriekš radušās aizdomas, ka bojājumus varētu būt nodarījis tieši kuģa enkurs. 9. oktobrī, vienu dienu pēc noplūdes mājaslapā "Port News" tika publicēta bilde ar kuģi, un tā enkura novietojums fotogrāfijā uzreiz raisīja aizdomas. Piestātnes pusē bija redzamas kuģa kreisās puses enkuru ķēdes, lai gan kuģis bija pietauvots pie piestātnes.

Policija 21. oktobrī arī apstiprināja, ka bojājumus nodarījis "ārējs mehānisks spēks" un ka policija atradusi "smagu priekšmetu" netālu no bojātā cauruļvada.

Tika solīts šo priekšmetu izcelt. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu