VIDEO Krievu uzlidojums Harkivā iznīcina vairāk nekā 100 gadu vecu arhitektūras pieminekli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Igors Terehovs/Facebook

Daļai Harkivas ir atslēgta elektrības padeve, lai dienesti varētu likvidēt drupas, kas palikušas no Harkivas transporta tehnoloģiju koledžas, kurā naktī uz 3. novembri ietriecās Krievijas drons. Drošības nolūkos nācās arī nojaukt bojātu ēkas daļu, ziņo Harkivas mērs Igors Terehovs.

"Ienaidnieka nakts uzbrukumos smagi cieta viena no pilsētas izglītības iestādēm ēka. Tagad pārtraucam elektrības padevi, lai dienestu darbinieki varētu izvākt šķembas no iekšpuses. Tramvaja Nr. 27 kustība šajā rajonā uz laiku ir apturēta.

Inženierkomunikācijas nav bojātas, taču, lai novērstu zināmas grūtības, daļā Ostnavgjanskas rajona darbosies avārijas strāvas izslēgšanas režīms," ziņo pilsētas mērs.

Viņš arī norāda, ka nakts uzlidojumi nav laupījuši dzīvības, bet vairāki cilvēki vērsušies pēc psiholoģiskās palīdzības.

"Novovinty.LIVE" žurnālisti sazinājās ar Halinu Ladačku, kura strādāja šajā izglītības iestādē.

Notikušo viņai ir grūti komentēt, jo trieciens noticis tieši viņas birojā, kur viņa pavadījusi daudzus savas dzīves gadus.

Izpostītā ēka ir arhitektūras piemineklis. Tā tika uzcelta apmēram pirms 100 gadiem, proti, 1915. gadā.

Ēku projektēja arhitekts Ilidors Zagoskins, kura laikabiedrs un arī viens no ievērojamākiem Harkivas arhitektūras skolas pārstāvjiem bija latviešu arhitekts Jūlijs Caune.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu