VIDEO "Latvijas Pasts" brīdina: krāpnieki "Latvijas Pasta" vārdā joprojām izsūta viltus ziņas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VAS "Latvijas Pasts" pasta kaste pie Matīšu pasta nodaļas.
VAS "Latvijas Pasts" pasta kaste pie Matīšu pasta nodaļas. Foto: Evija Trifanova/LETA

VAS "Latvijas Pasts" aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, jo kompānijas vārdā aktīvi uzdarbojas krāpnieki, kuri īsziņās aicina klientus it kā "Latvijas Pasta" mājaslapā precizēt sūtījuma datus, aģentūru LETA informēja "Latvijas Pasta" pārstāvji.

Pasta pārstāvji aicina iedzīvotājus primāri pārbaudīt sūtītāja adresi – nosaukumam jābūt "pasts.lv", norādot, ka tāds pats ir arī uzņēmuma mājaslapas nosaukums.

Tāpat pasta pārstāvji aicina nespiest uz aizdomīgām saitēm, kas iekļautas e-pastos vai īsziņās, kā arī neizpaust personas datus – vārdu, uzvārdu, personas kodu vai bankas konta numuru, kartes datus e-pastā vai telefoniski.

Vienlaikus, ja rodas šaubas ar saņemtās informācijas patiesumu, pasta pārstāvji iesaka sazināties ar "Latvijas Pasta" klientu centru.

Kompānijā norāda, ka ar gaidāmo svētku laiku būtiski pieaug krāpnieku aktivitāte.

Krāpnieki, izmantojot "Latvijas Pasta" zīmolu, arvien biežāk atrod jaunus veidus, viltus ziņu izplatīšanai, lai izkrāptu klientu personas datus finanšu līdzekļu ieguvei.

"Latvijas Pasta" izsūtītās ziņas tiek sūtītas no Latvijā reģistrētiem tālruņa numuriem, iekļautās saites beidzas ar "pasts.lv", kā arī ziņojuma teksts ir bez manāmām gramatikas kļūdām.

Uzņēmums aicina būt piesardzīgiem un par krāpnieciskām darbībām informēt arī savus tuviniekus!

Ja vēlies pārliecināties par saņemtās ziņas drošumu, sazinies ar "Latvijas Pasta" Klientu centru 67008001, 27008001, info@pasts.lv vai raksti mums ziņu sociālo mediju lapās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu